Slik påfører du sykkeloblaten

Oblaten har preventiv effekt. Husk å påføre den synlig på sykkelen.

Oblaten plasseres på innsiden av markert område.

Har du kjøpt registrering hos sykkelforhandleren, eller mottatt en oblat fra Falck og Securmark Sykkelregister i posten, må du selv påføre den på sykkelen din.

– Oblaten skal påføres på øvre halvdel på sykkelens sete- eller underrør, sier daglig leder i Securmark, Jostein Tveide.

Oblaten fungerer som et advarselsmerke og bevis på at du har registrert sykkelen i Falck og Securmarks FG-godkjente sykkelregister. Politi og forsikringsselskaper oppgir alltid registrering i sykkelregisteret som ett av tiltakene når de gir forebyggende råd om sykkeltyverier.

Men for at oblaten skal ha preventiv effekt, må den være synlig på sykkelen.

– Noen sykkeleiere prøver å skjule oblaten ved å plassere den eksempelvis under kranken. Da mister de den preventive effekten, sier Tveide.

I tillegg bør oblaten plasseres på angitt område slik at politi, tollvesen og andre som sjekker sykler finner den.
– Systemene våre brukes daglig av politi fra hele landet. De bruker registeret aktivt og vet hvor de skal lete etter oblater på sykler, forklarer Tveide, og sier det også er andre hensyn som gjør at oblaten bør plasseres på de nevnte områdene:

– At den plasseres på øvre halvdel gjør også at oblaten er mindre utsatt for sprut fra småstein og jord, samt slitasje fra drikkeflasker, sykkelsko og annet, sier han.