Solidaritetsskatt på eksepsjonelle overskudd. PKN Orlen på listen over selskaper

Kunngjort av EU-kommisjonen solidaritetsskatt på uventede overskudd vil ha en svært begrenset innvirkning på europeiske olje- og gasselskaper, en PKN Orlen, Repsol og OMV kjenner det mest — mener analytikere i ratingbyrået Fitch.

Foruten det største polske multienergiselskapet, var det bekymringer fra Spania og Østerrike. Begge er involvert i prosessering av råolje og distribusjon av petroleumsprodukter.

Fitch-eksperter fullfører listen over selskaper som vil bli mest berørt av solidaritetsskatten med TotalEnergies og CEPSA. Det første er et fransk petrokjemisk selskap og det andre er et spansk olje- og gasselskap.

Resten av artikkelen er under videoen

Fitch-analytikere påpeker imidlertid det tilleggsskatten vil ikke påvirke gjeldende rangeringer av olje- og gasselskaperfordi de genererer sunne kontantstrømmer med svært høye råvarepriser.

Ifølge EU-kommisjonens forslag vil det bli pålagt en midlertidig solidaritetsskatt på ekstraordinære overskudd til selskaper som er basert i EU og opererer i sektorer som raffinerier, olje, gass og kull.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *