Sønnen til den tidligere fortroligen til Putin prøvde seg i Norge

Andrej Yakunin skal ha fløy droner ulovlig i Norge. Han risikerer nå flere måneders fengsel.

Sønnen til en tidligere høytstående russisk tjenestemann knyttet til Kreml-sjef Vladimir Putin har avvist anklagene om en rettssak over droneflyvninger i Norge. «Ikke skyldig», sa tiltalte Andrej Jakunin, ifølge nyhetsbyrået NTB, tirsdag ved starten av rettssaken i en rett i Tromsø, Nord-Norge. Der er han tiltalt for ulovlig å ha latt droner fly under en sommerseiltur til Spitsbergen. Han risikerer flere måneders fengsel.

Ifølge NTB har Yakunin russisk pass samt britisk pass og bor i Italia. Han ble arrestert helt nord i det skandinaviske landet i midten av oktober. Politiet beslagla droner og elektrisk utstyr på båten hans. Det norske etterretningsbyrået PST mener de brøt Norges sanksjonsbestemmelser etter den russiske invasjonen av Ukraina.

Yakunin er sønn av den tidligere sjefen for russiske jernbaner

Yakunin, 47, er sønn av Vladimir Yakunin, den tidligere sjefen for Russian Railways, som var en av grunnleggerne av «Osero» dacha-kooperativet, som Putin også var medlem av. Alle grunnleggerne har gjort karriere siden Putins valg til presidentskapet – enten som forretningsmenn eller som senior embetsmenn. Yakunin selv ble skilt fra Putins indre krets for noen år siden.

Den siste tiden har droner blitt sett flere ganger over sensitiv infrastruktur i Norge, inkludert oljeplattformer i Nordsjøen eller flyplasser. Flere russiske statsborgere ble arrestert under denne operasjonen. Noen av dem ble angivelig dømt til flere måneders fengsel.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *