Sør-Böhmen årbok (2): Tropene, stormflom og det lengste håret i gave

De gjørmete bronsestøvelene er en hyllest til det sørbohemske Vltava-folket. Fjorten av dem er plantet i unike sko. De er utstilt i Vltavotyn bymuseum.


I Týn avduket de statuen for folket i Moldau. Dette er gjørmete gummier med halvedelstener

David Ondříček begynte å filme den nye kongen av Šumava. Filmskaperne spilte inn miniserien for Voyo på steder Josef Hasil reiste til. Oskar Hes skal dukke opp i hovedrollen i TV-trilogien.

juni

Albrechtice nad Vltavou er årets landsby. Mačkov na Strakonick vant sølv og Cehnice na Strakonick vant bronse. 15 kommuner søkte.


Albrechtice nad Vltavou er den sørbohemske landsbyen for året 2022.

Albrechtice ble årets landsby i Sør-Böhmen, nominert for femte gang

Michal Gabriels to og et halvt tonn tunge stålhest dekorerte Budejovice-plassen. Skulpturen er en del av kunst i byen-utstillingen og har tiltrukket seg mye oppmerksomhet fra både lokalbefolkningen og turister.

Den colombianske sangeren Shakira har ankommet Hluboká nad Vltavou for Europas største ungdomsbaseballturnering. Under Hlubok Castle slo hun til slutt opp med kjæresten Gerard Pique.


Den colombianske sangeren Shakira ved baseballkomplekset Hluboká nad Vltavou

Hemmelig besøk! Shakira og Pique på Hluboká! De kom med jetfly

Det lengste håret i regionen ble donert til onkologiske pasienter av 18 år gamle Andrea Krebsová fra Budějovice, som ble klippet for første gang i livet.

Riksvei D3 mot grensen har fått reguleringsvedtak. På østerriksk side kobles motorveien S10 til den tsjekkiske motorveien D3.

Byger og tordenvær feide over sør og plukket opp avlinger. De ble ledsaget av kraftige vindkast og styrtregn, hagl mange steder.


Hagl i Volhynia mandag 27. juni om ettermiddagen.

Strakonicks supercelle brakte hagl som tennissko. Bilene er uten vinduer

Temperaturrekordene falt. Temperaturen i Budějovice 19. juni nådde 35,4°C. Fjorårets rekord ble dermed slått med 2,3°C.

juli

En lynflom feide gjennom Český Krumlov og Týn nad Vltava. Skaden vil beløpe seg til millioner av kroner. Etter det kraftige regnet rev vannet som strømmet fra åkrene og engene av brosteinene i Týn og skyllet dem ned til plassen.


Chvalšinská-gaten i Krumlov er farbar fra syv om morgenen.

Storm og vann. Český Krumlov ble truffet av en flom, brannmenn hadde hundrevis av inngrep

Tvrz Tichá, nær Dolní Dvořiště, ble åpnet for publikum etter en krevende og unik rekonstruksjon. Entusiaster fra Hrady na Malši-foreningen har restaurert ruinen druknet i et virvar av søppelfyllinger og gjengrodd vegetasjon.

Rivingen av den gamle grisestien til Lety na Píseck begynte med en symbolsk handling. Under krigen sto en rom-konsentrasjonsleir i stedet. Et holocaust-minnesmerke for romaer og sinti vil bli reist der. Besøkssenteret skal stå klart til våren. Hele byggingen vil ta flere år og koste hundre millioner.


En del av det nye Holocaust-minnesmerket for Roma og Sinti i Böhmen i Lety na Píseck vil inkludere et moderne besøkssenter eller overkroppen til en tidligere grisesti, som åpner i mai 2023.

Grisefarmer vil bli rasert i Lety. Det vil bli en påminnelse om livet som er slukket

Retten bekreftet ekspropriasjonen av landet til bilsenteret nær Tábor, noe som hindrer fullføringen av en del av motorveien D3. Motorsykkelsenteret og dekkservicen tilhører Bratránkov-brødrene, som har kjempet for bevaring i mange år. De har drevet forretninger der siden 2000. Landet, inkludert eiendom, tilhører Tsjekkia.

august

Verdensmesteren i fluefiske er fra Kaplice. En del av gulllaget inkluderer Kateřina Švagrová fra Kaplice og Markéta Procházková fra West Bohemian Territorial Association. I de ville elvene i Norge vant Švagrová 2. plass individuelt og vant prisen for den største fisken i løpet.

Den nybygde sørlige tangenten ble koblet nær České Budějovice med den internasjonale veien E55 nær Včelná ved en rundkjøring. I fremtiden vil det være en del av Budějovice-omkjøringsveien. Den skal være klar neste år.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *