SP hurtigløp fortsetter i Calgary fryse med Sáblíková også

Oppdater: 08/12/2022 09:34
Utstedt av:

Calgary – Under iskalde forhold i Calgary vil verdenscupen for hurtigløp fortsette med sitt tredje løp fra fredag ​​til søndag, og Martina Sáblíková vil ikke gå glipp av starten. Den tredobbelte olympiske mesteren skal konkurrere på 3000 meter bane fredag, og et døgn senere er hun ventet å konkurrere på halvdistansen. I teorien kan du også ta en søndagskilometer.

Den 35 år gamle langdistansestjernen fløy til Calgary i god tid i slutten av november. – Akklimatisering er alltid vanskelig for meg, i år ble det krydret med betydelige negative temperaturer, så det var ikke mulig å gå mye ut, sa Sáblíková til ČTK. Temperaturene falt til minus 30 grader celsius.

For tiden har det varmet litt opp i sentrum av den kanadiske provinsen Alberta, med temperaturer som når minus 10 grader Celsius i løpet av dagen. «Tilsynelatende blir isen rask, som jeg kan bedømme ut fra treningen. Men det vil bare vise seg under løpene. Jeg må si at teknisk sett kjører jeg bra nå, så forhåpentligvis holder det meg til løpene.» ønsket Sáblíková.

Trenerens protesje Petar Novák har så langt plassert femte og sjuende i trioen og er også sjuende i serien. I Calgary vil SP unntaksvis fortsette med fjerde del en uke senere og programmet vil inkludere et 5000 meter løp. «Jeg gleder meg til begge sporene. Det gjør alltid mye vondt, men det er også derfor vi driver med denne sporten og det er en del av det,» sa Sáblíková.

Innfødte fra Nové Město i Moravia kjempet mot sykdom i det andre arrangementet i serien i Heerenveen, men er for øyeblikket i form. «Ingenting plager meg, så jeg håper jeg blir godt forberedt. Jeg kommer nok til å sykle på alle sporene, men vi får se dag for dag hvordan jeg blir fysisk. Vi gamle må redde oss selv,» smilte Sáblíková.

Sammen med Sáblíková skal Zuzana Kuršová og Jakub Kočí opptre i Canada. Nikola Zdráhalová har fortsatt problemer med ryggen, og etter den europeiske verdenscupstarten vil hun også savne den nordamerikanske delen.

Gjeldende SP-rekkefølge (etter 2 av 6 løp):

1. Schoutenová (Nederland) 114, 2. Wiklundová (Nor.) 108, 3. Weidemannová (Can.) 102, …7. Sablikova 76, 30. Kursova 22, 40. Antošová (hele Tsjekkia) 7.

Calgary verdensmesterskap på skøyter

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *