Spania kvalifiserer og eliminerer Haalands Norge

Faraj Benlahoucine, Media365, publisert søndag 15. oktober 2023 kl. 23:07

Spania vant denne søndagen i Norge med knappest margin (0-1). Dette resultatet kvalifiserer La Roja til EM 2024 og eliminerer samtidig Erling Haaland og laget hans.

Før avsparket til Norge – Spania denne søndagen i Oslo, var ligningen enkel. Skandinavene måtte vinne for å fortsette å tro på disse EM 2024-kvalifikasjonene. Men Erling Haaland og hans makkere tapte mot lederen i gruppe A (0-1). Den første advarselen gitt av Alvaro Morata, hvis mål ble nektet for offside (20.), fungerte ikke som en leksjon. Gavis prestasjon i andre omgang ble imidlertid gitt (0-1, 49.). Fremfor alt viste det seg tilstrekkelig til å vinne slaget i det store nord. og samtidig validere La Rojas billett til Euro 2024 i Tyskland.

Skottland, motstandere av det franske laget denne tirsdagen i en vennskapskamp i Lille, drar nytte av dette resultatet for også å bekrefte deres tilstedeværelse på EM. Uavgjort med ibererne på toppen av gruppe A (15 poeng), er britene sikre på ikke å få med seg til fordel for puten på forhånd, vel vitende om at Norge kun har én kamp igjen. Lavere i hierarkiet til denne gruppen knuste Georgia Kypros (4-0) med et mål fra Napoli-spilleren Khvicha Kvaratskhelia og en annen fra den tidligere Messin som nå spiller i Ajax Amsterdam, Georges Mikautadze.

I gruppe D var Tyrkia veldig nære kvalifiseringen denne søndagen ved å knuse Latvia (4-0). Stigende i ledelsen med 16 poeng, vil Inter Milan-spiller Hakan Calhanoglus utvalg bare trenge ett poeng 21. november mot Wales. Et britisk lag som også gjorde det bra denne søndagen ved å overvinne storfavoritten, Kroatia (2-1), nå 3. i gruppen, men uavgjort med dagens plager. Disse to nasjonene skal delta i en langdistanseduell i de to siste kampene for å sikre seg kvalifisering.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *