Spanias unge lag og deres «tiki-taka» snubler i verdensmesterskapet

DOHA, Qatar (AP) — Spania taper mot Marokko 3-0 i straffesparkkonkurranse i 16-delsfinalen i verdenscupen tirsdag, og klarte ikke å gå videre til kvartfinalen for tredje gang på rad siden de vant sin siste verdenstittel i Sør-Afrika i 2010.

La Roja tapte også i en shootout i 16-delsfinalen for fire år siden, og det var også på straffer de ble slått ut i semifinalen i EM i fjor.

VENT VS. OPPTREDEN

Det var store forhåpninger til Spania foran VM etter å ha gjort det bra i EM 2020 og Nations League, hvor de tapte i finalen mot Frankrike.

Forventningene ble enda høyere etter et rungende 7-0-tap for Costa Rica i åpningskampen i Qatar, da det unge spanske laget med suksess brakte tilbake «tiki-taka»-stilen for ballbesittelse som hadde ført La Roja til triumfer i fortiden.

Men Spanias innkjøring til en stor turnering endte igjen i skuffelse etter at de slet med å omsette besittelse til mål. Etter storseieren mot Costa Rica spilte Spania bra mot Tyskland, men ble holdt 1-1 etter å ha sluppet inn en sen utligning. De tapte deretter 2-1 mot Japan da han trengte uavgjort for å vinne gruppen sin.

Ved å komme på andreplass hadde Spania tilsynelatende falt på en lettere vei ved å unngå et møte med 2018-toer-to-Kroatia i 16-delsfinalen, samt mulige sammenstøt med Brasil og Argentina senere. I stedet møtte de Marokko, som var en av overraskelsene i turneringen, men som aldri hadde nådd de åtte siste i et verdenscup.

Spania kontrollerte kampen tirsdag, men slet med å komme forbi de velorganiserte marokkanerne, som til slutt vant i straffekonkurransen etter at Pablo Sarabias straffe traff stolpen og Carlos Soler og Sergio Busquets så forsøkene deres stoppet av keeper Yassine Bounou.

«Det er mitt ansvar,» sa Spanias trener Luis Enrique, som hadde bedt spillerne sine om å trene 1000 straffespark med klubbene sine. «Jeg valgte de tre første straffetakerne.»

Spanias eneste seier på fem straffesparkkonkurranser i et verdensmesterskap kom mot Irland i 16-delsfinalen i 2002. De ble eliminert av medvertene Sør-Korea på straffer på mål i kvartfinalen i denne turneringen.

Spania har kun vunnet tre av sine 11 siste VM-kamper siden 2010.

HVEM ER UTE

Busquets, det eneste gjenværende medlemmet av Spanias VM-vinnende lag, er satt til å avslutte karrieren med landslaget, selv om han ennå ikke offisielt har kunngjort sin avgjørelse.

«Nå er det viktige laget og ikke meg,» sa den 34 år gamle Barcelona-midtbanespilleren, som gjorde sin 17. verdenscupopptreden tirsdag for å utligne målvakt Iker Casillas og forsvarsspiller Sergio Ramos for flest opptredener for Spania i turneringen. .

Fremtiden var også usikker for de andre veteranene i laget, inkludert Jordi Alba og César Azpilicueta.

Luis Enrique sa at en av hans beklagelser i Qatar ikke brukte Sarabia, 30, oftere under turneringen.

Sarabia kom på rett før slutten av ekstraomgangene «og han skapte umiddelbart to scoringssjanser», sa Luis Enrique. «Det var min feil at jeg ikke brukte ham mer. Det var ikke rettferdig.

Luis Enrique har ikke sagt om han vil fortsette som Spania-trener, og sa at han vil «ta litt tid å hvile» før han begynner å ta en avgjørelse om fremtiden hans med det spanske fotballforbundet.

HVEM ER NESTE?

Spanias utsikter er fortsatt lyse da de brakte et talentfullt lag til Qatar som var det tredje yngste i turneringen. Blant de startende var 18 år gamle Gavi og 20 år gamle Pedri, som begge spilte bra til tross for at de ble eliminert fra laget. Gavi scoret i den første kampen for å bli den yngste målscoreren for VM siden Pelé i 1958.

Andre ungdommer som sannsynligvis kommer til å bli Spania-gjengere er Ansu Fati, Alejandro Balde, Yéremy Pino, Ferran Torres, Eric García og Nico Williams.

OG ETTER?

Spania forventes ikke å spille igjen før EM 2024-kvalifiseringen i mars, når La Roja møter Norge, Skottland, Georgia og Kypros.

Til tross for VM-skuffelsen, er det unge spanske laget foretrukket til å kvalifisere seg i sin gruppe og være blant utfordrerne igjen i 2024, når de fortsetter sin søken etter å vinne sin første store tittel siden EM 2012.

«Vi vil plukke oss opp og bruke det som en læringsopplevelse,» sa Busquets. «Vi er i en god dynamikk, med de unge. Det vil gjøre dem sterkere. »

___

Azzoni Tales på Twitter: http://twitter.com/tazzoni

___

AP World Cup-dekning: https://apnews.com/hub/world-cup og https://twitter.com/AP_Sports

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *