Spenninger i det fransk-tyske ekteparet: hva er årsakene til uenigheten?

Emmanuel Macron og Olaf Scholz vil de lykkes med å begrave stridsøksen? De to lederne møttes torsdag før starten på et europeisk toppmøte, sentrert om skyhøye energipriser, for å prøve å utjevne «forskjeller» mellom de to landene om måter å senke gass- og elektrisitetsprisene på. Disse spenningene førte onsdag til at det fransk-tyske ministerrådet ble utsatt til januar 26. oktober i Fontainebleau, Frankrike.

«Jeg har alltid ansett at min plikt var å gjøre alt slik at vi finner veiene til enighet mellom Tyskland og Frankrike, som deretter gjør det mulig å bygge europeiske avtaler», insisterte den franske presidenten. For å passe handlingen til ordet kunngjorde Élysée på ettermiddagen at Emmanuel Macron vil motta den tyske kansleren i Paris onsdag 26. oktober, uten de fransk-tyske ministrene.

Hvordan kom vi hit ? Den franske presidenten estimerte spesielt denne torsdagen i Brussel at Berlin spilte en ensom poengsum, og så ut til å gi tyskerne skylden for de europeiske vanskelighetene. «Jeg tror det ikke er bra for Tyskland eller for Europa at det isolerer seg (…). Vår rolle er å gjøre alt slik at det blir europeisk enhet og at Tyskland er en del av det,» sa han. «Det er veldig tydelig at Tyskland alltid har opptrådt på en veldig forent måte»svarte Olaf Scholz.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *