Spørsmålstegn på kombinasjonen. Vi har et trumfkort i ermet, sier sportsdirektør Slavík

Det var for fire år siden juniorverdensmesterskapet med deltagelse av kvinneforeninger. I 2021 deltok også kvinnene i senior-VM og verdenscupen startet også. Dette var de viktigste betingelsene for å bli med i OL-programmet.


Enslig Koudelka. Tsjekkia vil være representert med en enkelt hopper i Tour des Quatre Ponts

IOC kom imidlertid opp med at få kvinner praktiserer kombinasjonen og kun i noen få land. En annen kritikk var at norske konkurrenter dominerer for mye. «Når det gjelder kvinner, må vi vente til kombinasjonen blir generalisert. Da bør ingenting stå i veien for inkludering, sa Slavík.

«Samtidig har jentene hatt store fremskritt. Men hvis de ikke deltar i de neste kampene, er det frustrerende for dagens 18 eller 20 år gamle jenter, fordi de forventet å kunne vinne OL. Dessverre. de må vente i minst fire år til,» trakk han på skuldrene.

Når det gjelder det generelle spørsmålet nordiske kombinasjoner, han er ikke pessimistisk. «Kombinasjon er en tradisjonell sport. Vår fordel er at VM har en veldig interessant medierekkevidde. Om vinteren sendes TV-programmer praktisk talt hver helg og publikum er på et godt nivå i europeiske land,» sa han.

Massestartløp er på prøve

IOC sier imidlertid at seertallet på OL er lavt utenfor Europa og Japan. «Vi ble rådet til å fokusere på det globale markedet. Men det kan nok være vanskelig å organisere. Jeg kan ikke forestille meg at drakten blir introdusert i Australia eller Sør-Amerika», fortsatte seksjonsdirektøren.

«Noen ganger er det imidlertid ikke utelukket å trekke ut en boks fra toppen. Vi tester et nytt massestartsløpsformat der rekkefølgen på pallen kan være mer blandet. Banen blir ikke så ensformig og De samme ansiktene skal ikke alltid vises foran, noe som har blitt kritisert,» sa Tomáš Slavík.


Ester Ledecká toppet avstemningen Årets idrettsutøver 2022

Handle gaver og konserter. Etter lang tid nyter jeg julestemningen, sier Ledecká

I et massestartsløp starter alle lagkamerater samtidig og hopp er den andre disiplinen. «Forskjellene i løping er mye mindre enn i et intervallløp. Når hele pelotonen drar, kommer ikke konkurrentene like langt. Da avhenger mye mer av hoppdelen,» forklarte han.

«Jeg synes det er et interessant format. Det vil imidlertid være færre bedrifter av denne typen i verdenscuppen enn klassiske bedrifter. De kjører i tilfelle det skal avholdes tre renn i løpet av helgen. Dette er gjort en gang kl. slutten av sesongen i Kuusam, Finland, i januar vil det være i Otepää, Estland,» avslørte han.

Det må være forhold og tradisjoner i landet for kombinasjonen

Innvending IOC, som de samme landene stadig gjentar i kombinasjon, er basert på tradisjoner. «Det er sånn i alle skiidretter, enten det er klassiske eller alpine disipliner. Ti eller tolv land gjør det på et visst nivå. Selv om flere slalåmløpere eller langrennsløpere kan starte i mesterskapet, kan ikke nivået deres være slik at de rangerer 50. De er idrettsutøvere fra utradisjonelle destinasjoner som ski er en hobby for.»


Kateřina Razymová

Stort comeback. Jeg synes det var et springbrett, sier Razýmová etter andreplassen

Ifølge Slavík er forberedelsen av følgere til nordisk kombinert mer komplisert ettersom det er en farlig sport på sin egen måte og det egentlig ikke er mulig å prøve det som en hobby. «Det må være forhold og tradisjoner i landet. Kunstig å skape etterspørsel – slik tilfellet var for OL i Beijing i Kina – fungerte ikke for antenner og nordisk kombinert,» forklarte han.

Til tross for den ugunstige situasjonen tror han på fagets fremtid. «Så klart. Jeg tviler ikke på det. Jeg tror det var en slik konsultasjon og en utveksling av synspunkter. Det handler om å få jentene ut og det vil hjelpe hele idretten vår,» la han til.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *