Sportsnyhetsoppsummering: Norske Ruud overrasker seg selv ved å nå finalen i Torino; Adams føler seg beæret over å være kaptein for USA til verdensmesterskapet og mer

Her er et sammendrag av aktuelle sportsnyheter.

Fotball-Serbia er avhengig av trener Stojkovics VM-erfaring, sier Mitrovic

Serbia har aldri gått videre enn gruppespillet for VM siden Jugoslavias oppløsning, men forsvarsspiller Stefan Mitrovic mener trener Dragan Stojkovic har innpodet den riktige mentaliteten i laget for å nå utslagsfasen. Serbia ble slått ut i gruppespillet i 2010 og 2018 og klarte ikke å kvalifisere seg i 2014. I fjor kåret de Stojkovic, en tidligere jugoslavisk landslagsspiller som spilte i flere verdenscuper og EM.

Fotball – Etter en steinete oppbygging er fotballen i ferd med å ta verdensmesterskapets søkelys

Fotball inntok scenen på søndag da et verdensmesterskap innhyllet i kontroverser forbereder seg til å starte med en glitrende åpningsseremoni og vil være vertskap for Qatar som møter Ecuador i åpningen for å avverge kritikk som har tynget flaggskipbegivenheten. I det brennende solskinnet begynte qatarske menn kledd i skarpe hvite thobes og kvinner med svarte shayla-hodeplagg og abayhas å gå inn på det spektakulære Al Bayt Stadium designet for å ligne teltene brukt av nomader.

Tennis-Norges Ruud overrasker seg selv med å nå finalen i Torino

Norges Casper Ruud har sagt at han ikke forventer å nå en ny finale i 2022 etter å ha slått Andrey Rublev i strake sett for å bestille sin plass i søndagens showpiece i ATP-finalen i Torino. Ruud børstet trygt til side en feilutsatt Rublev 6-2 6-4 på lørdag for å sette opp et oppgjør mot Novak Djokovic.

Soccer-Adams føler seg beæret over å være kaptein for USA i verdensmesterskapet

USA-trener Gregg Berhalter har utnevnt Tyler Adams til kaptein for verdensmesterskapet på tampen av åpningen mot Wales etter at han ble det populære valget for å lede amerikanerne når de returnerte til fotballens flaggskipbegivenhet etter åtte års fravær. Leeds United midtbanespiller Adams (23) er den klart yngste kapteinen i årets turnering, med Englands Harry Kane den eneste andre skipperen under 30 år i Qatar.

Tennis-Djokovic arrangerer et møte med Ruud i det siste mesterskapet i ATP

Norges Casper Ruud er alt som står mellom Novak Djokovic og en rekord sjette ATP Finals-tittel, etter at den tidligere serbiske nummer én slo amerikanske Taylor Fritz 7-6(5) 7-6 (6) i semifinalen i Torino. Den 21 ganger store mesteren overvant en ess-bom fra Fritz, overlevde Indian Wells-vinneren til tross for at han hadde en dårlig dag etter hans syn, og produserte færre feil på Pala Alpitour for å bevege seg innenfor en rekordseier til Roger Federer i den siste sesongen.

Fotball-kaos på Al Bidda fanfest i forkant av verdenscupåpningen

Kaotiske scener brøt ut i og utenfor fanfestivalen i Al Bidda Park i Doha søndag en time før avspark for verdenscupåpningen mellom vertene Qatar og Ecuador etter at arrangørene tillot for mange fans å oversvømme innhegningen. Lokalet har en kapasitet på 40 000 mennesker, men minst det dobbelte forsøkte å trenge seg inn og lenge ble mange stående i et venteområde mellom hovedfestivalområdet og inngangen til omkretsen.

VM begynner med velkommen til herskeren i Qatar

Qatar-lederen åpnet verdensmesterskapet på søndag ved å oppfordre folk av alle raser og orienteringer til å legge forskjellene sine til side, da vertslandet møtte en bølge av kritikk over behandlingen av utenlandske arbeidere og utenlandske arbeidere.

Den muslimske Gulf-nasjonen bygger på sitt rykte for å være vertskap for en jevn turnering og har benektet anklager om arbeidermisbruk og diskriminering. Styrende organ FIFA håper søkelyset nå vil vende seg mot handlingen på banen.

Fotball-Wales klar for fest etter 64 år i kulden

Mens Wales forbereder seg på å komme tilbake til verdensmesterskapet, har det vært en feststemning i 64 år mens walisiske fans forbereder seg på å legge bak seg flere tiår med uflaks i fotball, nestenulykker og grufull skuffelse. Mandag, for første gang siden 1958, skal laget ledet av Rob Page spille VM-finale mot USA i Al Rayyan.

NBA-Nets Irving beklager «dypt» og sier at han ikke er antisemitt

Brooklyn Nets-vakt Kyrie Irving sa lørdag at han ba «dypt» om unnskyldning etter at teamet hans suspenderte ham tidligere denne måneden for å ha delt antisemittisk innhold på sosiale medier og unnlatt å avvise antisemittisme. Irving har blitt oppført som «tvilsom» for søndagens hjemmekamp mot Memphis Grizzlies, og Nets har holdt ham utenfor banen de siste åtte kampene etter at han «nektet å si utvetydig at han ikke hadde noen antisemittisk tro».

Alpint – Shiffrin vinner andre helgens verdenscupseier i slalåm

Amerikanske Mikaela Shiffrin vant helgens andre slalåm søndag for å sikre karrierens 76. verdenscupseier. 27-åringen triumferte igjen i Levi, Finland, foran sveitsiske Wendy Holdener (+0,28), med slovakiske Petra Vlhova (+0,68) på tredjeplass.

(Med byråbidrag.)

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *