Stafett av Kontiolahti (H): Norge urørlig, de blå på pallen

Aurélien CANOT, Media365, publisert torsdag 01. desember 2022 kl. 12:20

Allerede uoverkommelig forrige sesong på spesialiteten, dominerte Norge klart sesongens første herrestafett, denne torsdagen i Kontiolahti. Det franske laget, ledet av Perrot, F.Claude, Jacquelin og Fillon Maillet, endte på tredjeplass, bak Tyskland.

Sesongens første pallplass for det franske laget. Montert fire ganger på boksen forrige sesong (to andreplasser, en tredjeplass), endte de blå igjen blant de tre beste, denne torsdagen i Kontiolahti i anledning vinterens aller første stafett for menn. Dessverre for Quentin Fillon Maillet og hans tre kamerater for dagen, var det bare det siste steget som ønsket Tricolores velkommen, forbigått for andreplassen av Tyskland og tvunget til å bøye seg nok en gang for dette norske laget som fikk vane med å vinne alt på spesialitet siden i fjor. Nordmennene, representert ved Vetle Christiansen, Sturla Laegreid og Boe-brødrene, ga ikke sine konkurrenter noen sjanse på denne veldig sakte finske snøen, med for å fullføre jobben en metamorfosert Johannes Boe sammenlignet med hans mislykkede individ (12., fire skytefeil) på tirsdag. Denne første suksessen til kvartetten, vinner av fem av de seks møtene i den siste øvelsen, inkludert OL i Torino, lider ikke av noen utfordring igjen.

Jacquelin kollapser, Fillon Maillet tegner tre ganger

Verken Tyskland, til tross for Benedikt Dolls utmerkede første stint, eller Frankrike, som hadde stilt opp med Eric Perrot, Fabien Claude, Emilien Jacquelin og lederen Quentin Fillon Maillet, har noen gang kunnet se for seg seier. Og dette til tross for den overdådige prestasjonen til Perrot (første pallplass i verdenscupen for hans tredje stint på dette nivået), forfatter som Jacquelin da av en feilfri prestasjon på skytebanen. Duellen mellom Frankrike og Norge holdt fortsatt alle løftene. Dette var fortsatt tilfelle da Jacquelin, på bekostning av en praktfull andre runde, kom tilbake til innen fem sekunder fra Tarjei Boe. Dessverre for Fillon Maillet, den siste fakkelbæreren, og Blues, økte Norge veldig raskt gapet igjen (og Jacquelin betalte for innsatsen), spesielt siden den avtroppende vinneren av den store kloden ikke bare tapte tid på skiene, men også plukket ut tre. ganger. Femtende i den individuelle, Jura endte til slutt 1’05″9 bak nordmennene og 43″9 bak tyskerne. I likhet med det franske laget på torsdag, vil han fremfor alt huske denne første pallen (som i fjor på den samme snøen) som kanskje betyr at franskmennene, savnet av individet, lanseres.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *