Statsviter: Høyere valgdeltakelse i Latgale-regionen kan bety bedre sjanser for LKS og «Stabilitet!»

Velgerne i Daugavpils og Rēzekne viste større aktivitet, hvor det historisk sett er mange mennesker med sterke posisjoner på pro-østlige partier, spesielt «Saskaņa»-partiet.

Statsviteren innrømmer at han ikke hadde spådd dagens valgdeltakelse fordi han ut fra ulike hensyn og offentlige meningsmålinger hadde konkludert med at valgdeltakelsen ville bli lavere i år.

Iksten sier også at det er vanskelig å spå om det endelige resultatet av valgaktiviteten blir vesentlig høyere enn i 2018, da det er vanskelig å bedømme hva som vil skje i de siste timene av valget.

Videre påpeker Iksten at den eksakte motivasjonen til velgerne for å delta i valget ennå ikke er klar. For eksempel ved tidligere valg var det tydelig at mange velgere ønsket at det skulle skje betydelige endringer i regjeringen. .

Som rapportert avga totalt 652 100 velgere eller 42,28 % av stemmeberettigede velgere i Latvia ved det 14. Saeima-valget kl. .

Blant dem stemte 588 800 velgere, eller 38,17 % av den stemmeberettigede befolkningen, lørdag fra klokken 07.00 til 16.00.

Valgdeltakelsen av innbyggere i disse Saeima-valget frem til kl. 16.00, også tatt i betraktning velgere som avga sine stemmesedler tidligere dager, er høyere enn ved tidligere parlamentsvalg holdt i 2018, og nesten det samme som i Saeima-valget i 2014. For fire år siden stemte totalt 40,42 % av de stemmeberettigede i Saeima-valget, og for åtte år siden – 42,29 %.

Det er allerede kunngjort at det 14. Saeima-valget finner sted i Latvia på lørdag. Totalt er antallet velgere i Latvia og i utlandet 1 542 407.

Valglokalene i Latvia er åpne fra 07.00 til 20.00 på lørdager.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *