Steve Clarke bagatelliserer utsiktene til Skottlands uavgjorte EM 2024 før Norge-kampen | Fotballnyheter

Steve Clarke insisterer på at han ignorerer potten Skottland vil finne seg i ved EM 2024, da han fokuserer på å prøve å avslutte sin vellykkede kvalifiseringskampanje på en high mot Norge på Hampden Park søndag.

Skottland sikret seg plassen i neste sommers turnering forrige måned med to kamper igjen og vil finne ut hvem de møter i gruppespillet når trekningen finner sted i Hamburg lørdag 2. desember.

En seier med to eller flere mål mot Norge denne helgen vil sannsynligvis sette Skottland i pott to, mens ethvert annet resultat burde sette dem i pott tre.

Med slike som Albania, Ungarn og Tyrkia blant lagene som er tippet til å være i pott to, er det en følelse av at Clarkes side ville ha en sjanse til å sikre en lettere remis ved å holde seg i pott tre, men han legger ikke merke til det.

«Ærlig talt, null, jeg har ikke sett den,» sa Clarke da han ble spurt om han hadde tenkt mye på permutasjonene. «Det angår meg ikke.

«Hovedmålet var å være der. Pott to, pott tre… det er bare spekulasjoner fordi du ikke vet hvordan de andre kampene kommer til å gå, så vi kommer til å gå ut og gjøre vårt beste for å vinne kamp og så avgjør vi om vi vil være i pott to eller pott tre.»

Og på spørsmål om hvor viktig det ville være å gå til turneringen som et pott to-lag, svarte Clarke: «Ikke viktig i mine tanker. Jeg tenker ikke så mye på det.

«Jeg vil bare vinne kamp etter kamp og sørge for at vi alltid er konkurransedyktige uavhengig av motstander. Vi ble seedet i pott to i trekningen denne kampanjen, og vi ønsker å være et pott to-lag foran VM-kampanjen.

«Hvis vi kan komme til den første potten, ville det vært flott, men det er et stykke unna for øyeblikket.»

Bruk Chrome-nettleseren for en mer tilgjengelig videospiller

Kris Boyd sier at han ikke er så bekymret hvis Skottland mislykkes i å ende på toppen av sin EM 2024-kvalifiseringsgruppe når han vurderer Scott McTominays innvirkning i en positiv kampanje.

Clarkes hovedfokus for øyeblikket er å stoppe et fire-kamps seierløst løp og sikre at Skottland fullfører en minneverdig kampanje på et høyt nivå på et utsolgt Hampden.

Det er alltid viktig å vinne, sa han. «Vi har ikke vunnet på en stund. Vi ønsker å fullføre kampanjen godt foran våre egne fans på Hampden, så forhåpentligvis kan vi oppnå det.»

Den oppgaven blir lettere – i teorien – av at Norge og Manchester City-superstjernen Erling Haaland går glipp av kampen med en ankelskade påført i torsdagens treningskamp mot Færøyene.

«Det er nok litt blandede følelser,» sa Clarke da han ble spurt om spissens fravær. – Jeg tror det hadde vært flott for publikum å se en spiller på Erling Haalands nivå i Hampden.

Erling Haaland, til høyre, i Norge, og Færøyene, til høyre.  Målvakt Bardur a Reynatrod, til venstre, utfordrer ballen under den internasjonale vennskapskampen mellom Norge og Færøyene på Ullevaal stadion i Oslo, Norge, torsdag 16. november 2023. (Cornelius Poppe /NTB Scanpix via AP)
Bilde:
Erling Haaland spiller ikke for Norge mot Skottland på grunn av skade

– Det hadde vært bra for forsvarerne å teste seg mot en toppspiss, men dessverre er han ikke i form.

«Hvis du stilte meg det spørsmålet før en kamp som virkelig betydde noe, ville jeg sannsynligvis sittet her og sagt «ja, jeg er glad han ikke spiller», men for morgendagens kamp tror jeg det hadde vært bedre om han spilte.»

Andreplasserte Skottland går inn i sin siste kvalifiseringsrunde seks poeng foran tredjeplasserte Norge, som forblir uten en stor turneringsopptreden siden EM 2000 etter å ha gått glipp av neste års finale.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *