Sthaks, skip og milits. Norge har styrket beskyttelsen av verdens oljeinfrastruktur

Norge har styrket beskyttelsen av sine oljeinstallasjoner etter gassrørkatastrofen i Nord Stream. På bildet av månestjernen KV Sortland ved oljefeltet Trollem A.
| Foto: Forsvaret

Siden mandag 3. januar har Heimevernssoldater sørget for vakthold ved oljeinstallasjoner i Rogaland, Vestland og Møre og Romsdal, opplyser Forsvarets kommando.

Soldatene har nok norsk politi til å hjelpe til med å vokte anlegget og fengselet. Hærsjefen tilkalte 4000 vakter fra flere distrikter. Ved behov kan jeg også hjelpe politiet med å sette opp vakthold andre steder i landet.

Norske nasjonalgardeavdelinger dekker sammen med militsen 40 000 soldater på landsbasis og fungerer som en raskt mobilisert styrke for å supplere den profesjonelle hæren.

Et av hovedmålene er først å sikre og vokte kritisk sivil og militær infrastruktur, ettersom militsmennene kjenner nærmiljøet inngående, kan de være på stedet i løpet av svært kort tid og bli der i lang tid.

Etter skade på Nord Stream-gassrørledningen i Østersjøen forrige uke, besluttet den norske regjeringen å umiddelbart beskytte norske olje- og gassanlegg. Ifølge NATOs Jens Stoltenberg tyder all tilgjengelig informasjon om skadene på Nord Stream-gassrørledningen i de baltiske statene at det var en sabotør.

Ifølge NATO- og EU-tjenestemenn er det mentale strømmer bak den skadede rørledningen. Det er foreløpig ikke kjent hva som forårsaket skaden på sangen. Russland avviser skylden og skylder i stedet på USA.

Siden forrige uke har Luftforsvaret og Sjøforsvaret søkt i oljefeltene og landkomplekset. Luftforsvaret foretar for eksempel regelmessige kampflyvninger med de mest moderne F-35-flyene fra depoter på Ørland og Evenes til de avsidesliggende oljefeltene Draugen og Heidrun i Norge.

Den norske hærsjefen røpet ikke nyheten. Forsvaret vil ikke gi detaljer om virkeligheten av disse tiltakene, fordi den første informasjonen om hvordan tiltakene ble innført kan svekke sikkerheten, sier den norske kommandoen i en uttalelse.

De er konstant i beredskap og bevæpnet med våpen. Mandag sendte det polske forsvaret, med støtte fra militæret, en ubåt til de skadede gassrørledningene Nord Stream 1 og 2. Jeg kan få mer informasjon om hendelsen, som seismologer beskrev som eksplosjoner . De skulle bryte rørledningen og tenne på den enorme gasslekkasjen.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *