Sven Kramer forteller oss om livet etter pensjonisttilværelsen og «å finne en ny balanse»

De skøyter sesongen begynner i Stavenger i Norge, og for første gang på nesten to tiår den nederlandske superstjernen Sven Kramer vil ikke være en del av det.

Den mest dekorerte skøyteløperen i OL-historien har trukket seg tilbake etter Beijing 2022 og går ikke glipp av summingen, selv om han innrømmer å ha slitt med å finne balansen utenfor isen.

«Det var ganske vanskelig i begynnelsen å finne en ny balanse,» sa han til Olympics.com. .»

LES MER: 2022/23 hurtigløp på skøyter og kortbanesesonger: forhåndsvisning, tidsplan og stjerner å se

Kramer på sin legendariske karriere

Sven Kramer ble olympisk mester på 5000 meter for menn for første gang i Vancouver i 2010 og gjentok bragden inn Sotsji i 2014 (hvor han også vant lagforfølgelsen), og kl Pyeongchang 2018.

Å vinne tre olympiske titler på rad ved vinterlekene, hvor han også tok to sølv- og tre bronsemedaljer, sa han var hans «mest imponerende mål».

«Det høres bra ut,» innrømmet han i vårt eksklusive Seoul-intervju, og reflekterte over å vinne flest medaljer av noen mannlige skøyteløpere i vinter-OLs historie.

Bort fra OL-isen har den nederlandske stjernen samlet 42 medaljer ved verdens- og EM. Kramer er den mest suksessrike skøyteløperen gjennom tidene ved verdensmesterskapet for hurtigløp på langdistanse og enkeltdistanse.

I oktober i fjor vant Kramer nok en utmerkelse. Han ble belønnet for sin Enestående idrettskarriere gjennom fem leker ved Association of National Olympic Committees, ANOC, Awards.

«Det var aldri hovedmålet mitt å få så mange medaljer, det var mer å glede meg over det jeg gjør. Jeg er stolt av det fordi jeg jobbet veldig hardt for det, sa han til oss.

«Jeg tapte mye, men jeg fikk også mye.» – Sven Kramer hos Olympics.com

Sven Kramer stiller med sin pris på ANOC Awards i Seoul.

«(At tape) 10k i Vancouver…det var (det) store,» sa han om det mest knusende tapet i karrieren.

«Det tok en stund å komme seg etter den,» husket han om det som kunne vært hans andre olympiske gullmedalje.

Kramer hadde tidligere vunnet 5.000 meter på skøyter i Vancouver, og selv om han kom først i mål på 10.000 meter, ble han diskvalifisert for ikke å bytte bane på den 17. av 25 runder.

Dette vanskelige øyeblikket oppmuntret ham til å trene enda hardere og viste seg å være et vendepunkt i karrieren, som begynte på internasjonalt nivå som junior da han debuterte for Nederland i VM 2004 i Hamar.

«Det brakte meg også mye og ga meg mental styrke til å fortsette karrieren min i så lang tid.»

Kramer på pensjonisttilværelsen: «Jeg føler ikke at jeg har gått glipp av noe»

Han trakk seg etterpå Beijing 2022 som den mest dekorerte skøyteløperen i vinter-OLs historie, og avsluttet en av de mest dominerende strekene innen hurtigløp.

Savner han konkurransen?

«Jeg føler egentlig ikke at jeg har savnet noe, men noen ganger savner jeg det bare å trene eller spøke med lagkameratene mine og ha det gøy eller reise på andre kontinenter.»

«Noen ganger var jeg ikke engang lykkeligere etter å ha vunnet en konkurranse,» innrømmet han.

«Det var mer som «OK glad, da…» Jeg har ikke det stresset lenger, og jeg kan nyte alt mer. Hvis jeg sover sent, er det greit. Hvis jeg ikke spiser riktig, gjør det det. Det spiller ingen rolle. Det blir litt mer behagelig.

«Det ga meg mye, men det krevde også mye sosialt samvær, og jeg var alltid borte fra familien min, barna mine. Og nå har jeg mer tid til dem,» tilbød Kramer. har to barn med sin partner Naomi van AsNederlandsk landhockeyspiller, dobbel olympisk mester.

Kramer er begeistret over at datteren hans, som for tiden brenner for fotball, har uttrykt interesse for «skøyter», kanskje følger i farens fotspor, omtrent som faren som ble påvirket av foreldrene hennes.

Kramers far Ja Kramerer en to-kamps olympier mens moren Elli, skøyter provinsielt for Friesland.

Hennes yngre søster Brecht Kramer var hurtigløper og deltok i de nederlandske nasjonale mesterskapene.

Å vokse opp i en familie med tilhørighet til sporten bidro til å pleie en av de store idrettene, og ifølge Kramer var dette en av grunnene til nederlandsk suksess i sporten.

«Suksessen til Nederland i hurtigløp er fordi det er i vår kultur, det er i vårt DNA,» forklarte den 36 år gamle skateren.

«Når det fryser ute, er innsjøene islagt, alle begynner å bli gale i Holland.

«Det er hovedgrunnen til at vi er så vellykkede, fordi vi har så mange barn som begynner med hurtigløp, vokser opp med hurtigløp, og sikkert med klimaendringer, det er litt mindre (nå) enn før… Men likevel er det en av våre hovedtingene i kulturen.

LES MER: Hurtigløp: Sven Kramer – de beste fakta du ikke visste om den nederlandske legenden

Selv om han ikke er aktiv på isen, har ikke nederlenderen kommet helt bort fra langbanesporten.

Kramer jobber nå for det største kommersielle skøytelaget i Nederland.

«Det er i blodet mitt, det er i nervene mine, det er overalt,» sa han om sin nye rolle i hurtigløp.

«Jeg jobber i ledelsen av skøyte- og sykkelteamet for Jumbo-Visma. Det er i den kommersielle delen vi prøver å finansiere sykling og hurtigløp. Det er helt annerledes. Jeg har mye å lære, men jeg liker det veldig godt og ser frem til det.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *