Sverige: Greta Thunberg dømt av retten for å ha blokkert Malmö havn

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg ble onsdag bøtelagt igjen av domstolen i Malmö for «ulydighet mot offentlig orden» under en aksjon i denne sørsvenske byen i slutten av juli.

• Les også: Norge: ny hardhendt aksjon mot ulovlige vindturbiner

Aktivisten ble dømt til 90 dagers bot på til sammen 5500 kroner (476 euro), ifølge journalister på stedet.

Hun deltok i blokaden av Malmø havn 24. juli like etter sin første dom for en identisk handling i juni.

«Dette viser nøyaktig feilene i systemet vårt: de som prøver å forsvare mennesker, planeten og livet er de som blir møtt med slike juridiske konsekvenser,» reagerte hun på løslatelsen av retten, iført en t-skjorte med påskriften «Stand up for science».

På den annen side, «de som forårsaker klimakrisen – et spørsmål om liv og død – ødelegger (planeten) uten konsekvenser,» la hun til.

Aktor Jörgen Larsson anslo under høringen at Greta Thunberg «deltok sammen med andre personer i å sperre en vei uten autorisasjon og forstyrret den offentlige orden».

Sammen med andre aktivister blokkerte Greta Thunberg tilgangen til Malmö havn den dagen for å protestere mot bruken av fossilt brensel og nektet å adlyde politiets ordre. Hun ble ført bort sammen med fem andre aktivister av politiet.

Ved sin første rettssak 24. juli, like før havneblokaden, ble 20 år gamle Greta Thunberg bøtelagt med 1500 kroner og 1000 kroner i erstatning.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *