Syklistene Skujiņš og Stūriška faller uten å konkurrere om de høyeste plassene

I grupperittet tilbakela syklistene mindre enn 200 kilometer, målte seks runder i andre halvdel av distansen og kom over en kunstig bakke med en liten del av fortauet i hver av dem, inkludert til målstreken.

Utøverne som ikke hevdet et høyverdig resultat deltok i dagens utbryting, og rundt 30 kilometer før mål ble de siste flyktningene tatt. Deretter tok to syklister fra landslagene til Belgia, Nederland, Frankrike og Danmark, samt en utøver fra Norge og Italia, initiativet, men 12 kilometer før mål gikk Laport alene.

En kilometer fra mål, i neste gruppe, fikk de to belgierne opp farten og ble med Laporte på de siste meterne, men franskmannen beholdt sin ledende posisjon på sprinten. Han ble fulgt av belgiske Wout van Aart, nederlandske Olav Koij og belgiske Arnaud de Lee, med de fire første som kom i mål på fire timer 15 minutter og 50 sekunder.

Skujinš var en del av gruppen som tapte 40 sekunder og ble nummer 13, og ga ham 30 UCI-poeng. Pluto var blant syklistene som kom i mål seks minutter og 24 sekunder bak.

Laporte, 30, er også fjorårets verdenstoer i gruppeløpet.

Skujiņš, som har den mest verdifulle sesongen i karrieren og for tiden er blant de 60 beste løperne på verdensrankingen, er lederen for det latviske landslaget i denne konkurransen, men sprinteren Pluto er betrodd rollen som sin assistent, i I dette tilfellet oppstår ikke en gunstig situasjon for å innta en høy plass. For en uke siden fikk Emīls Liepiņš et kraftig fall under sykkelrittet Pas de Calais i Frankrike og startet ikke EM. Trener Toms Flaksis og mekaniker Raivis Jansons fulgte laget.

Det uheldige fallet

For Skujiņš endte kampen om en høyere plass etter et fall som splittet pelotonen, sa Skujiņš i en samtale med det latviske sykkelforbundet (LRF). Skujiņš sa at han under ett av fallene måtte lande på bakken, men at han følte seg bra under konkurransen.

«Det var uflaks fordi i de to siste rundene en krasj splittet gruppen og jeg befant meg bakerst. Det var nok ryttere med lagkameratene mine foran og det var virkelig ingen som jobbet på «Jeg visste at de ville være i stand til å jobbe sammen godt nok i front til å komme i mål,» sa Skujiņš.

«I den første runden var det viktigste å være foran, fordi du ikke kunne vite hvilken taktikk hvert lag hadde. Hvis det er åtte sjåfører i laget og alle er foran, kan de dele gruppen ganske raskt.» Vinden spilte også en rolle, ikke bare de små bakkene,» bemerket Skujins. I de neste to rundene syklet Skujiņš bakerst i gruppen for å spare kreftene til mål, men to runder før mål mislyktes hans utbryterforsøk. , ettersom de mange lagene fortsatt holdt sammen. «To minutter senere var det en krasj, og det var slutten på arrangementet,» innrømmet Skujiņš.

I år vant Skujiņš åttendeplass i gruppeløpet i verdensmesterskapet, nådde pallen i etappene av «Giro d’Italia» og demonstrerte også høykvalitetsprestasjoner i andre konkurranser. «Denne sesongen har vært den beste i karrieren min, dette bekreftes også av plassen min på rangeringen. Jeg er glad for at min fysiske form ikke har gått ned,» sa Skujiņš, som fortsatt har noen konkurranser foran seg denne sesongen.

For tenåringen Stūriskai går U-23-tittelen ved nesen

På den annen side fikk Veronika Monika Stūriška en krasj i finalen og fullførte ikke den sjette etappen av U-23 alderskategorikonkurransen i BMX Cycling World Cup i Frankrike.

Stūriška, fjorårets U-23-aldersmester, ble nummer to i sitt heat under innledende, men vant i kvartfinalen. I semifinalen, etter en mislykket start, kjempet latvieren fra syvende til tredjeplass og gikk inn i finalen.

I dagens avgjørende løp startet 17 år gamle Stūriška fra utsiden og ble nummer fire etter første sving. I kampen om tredjeplassen, etter ett av hoppene, kolliderte imidlertid Sturiškas» hjul og syklene til hennes franske rival Tessa Martinez, noe som førte til at de begge falt.

Sturiška kom ikke i mål, Martinez ble nummer seks, men nederlandske Michelle Wissing feiret seieren.

I de to første etappene av sesongen hindret Stūriskais skade henne i å kjempe om pallen, latvieren tok niende og syvende plass, men hun forble ubeseiret i de to neste etappene. Stūriška er nummer to sammenlagt med 508 poeng, mens Martinez tapte 184 poeng, som er mer enn et gjenvinnbart underskudd på en enkelt etappe.

Søndag, i U-23-gruppen, stoppet Edgars Langmanis i semifinalen for sin debut, Paula Kibare, Kārlis Pedraudzis og Emīls Mārtiņš Freimanis gikk ikke lenger enn kvartfinalen, men Rinalds Jānis Kārklinņš passerte ikke kvart- finaler. 16-delsfinalen.

Den femte etappen på lørdag ble avlyst på grunn av dårlig vær.

I verdenscupen samler syklister poeng for kvalifisering til OL i Paris 2024. De fire siste etappene av sesongen er planlagt til oktober i Argentina.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *