Tesla vil ikke få selvkjørende teknologi godkjent før utgangen av året | Teknologi

Tesla vil ikke lenger kunne få godkjent sin selvkjørende teknologi av amerikanske myndigheter før slutten av året. Dette sa eier Elon Musk torsdag. Uten godkjenning har sjåførene ikke lov til å bruke teknologien.

Det såkalte komplette selvkjørende systemet er ment å la biler kjøre helt uavhengig i fremtiden. For øyeblikket testes funksjonene fortsatt og Tesla-sjåfører må fortsatt være forsiktige på veien.

Musk fortalte tidligere på en konferanse i Norge at han for tiden fokuserer på å selge Teslaer med selvkjørende teknologi i stor skala. Dette prosjektet var forventet å være fullført før slutten av året, men var fortsatt gjenstand for myndighetsgodkjenning.

Den godkjenningen kommer ikke før på slutten av året, sier Musk nå. Ifølge ham er Tesla foreløpig ikke i stand til å overbevise myndighetene om at bilene kan kjøres uten at noen sitter bak rattet.

Musk regner med å kunne gi en oppdatering om godkjenningsdatoen tidlig i 2023. Det vil først være i USA. Så kommer neste hinder for Tesla: homologering i Europa.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *