TikTok begynner å være vert for brukerdata i Irland – Bilde

TikTok har begynt å hoste sine europeiske brukeres data i Irland, sa den kinesiske gigantens sosiale nettverk ByteDance i en uttalelse: «Vårt første datasenter i Dublin, Irland er nå operativt og migreringen av europeiske brukeres data til dette senteret har allerede startet, mens våre to andre sentre i Norge og Irland er under bygging.» Denne overføringen skal fortsette til slutten av 2024, da de tre datasentrene vil være i drift.

Plattformen har også inngått et samarbeid med det britiske cybersikkerhetsselskapet NCC Group som er ansvarlig for å gjennomføre «en uavhengig revisjon» av databeskyttelsen som er implementert, «overvåke dataflyter» og «rapportere eventuelle hendelser». Dette prosjektet, kalt Clover og annonsert i mars, representerer en årlig investering på 1,2 milliarder euro for TikTok.

Forsikre vestlige regjeringer

Disse bestemmelsene er ment å hindre ByteDance-ansatte lokalisert i Kina fra å få tilgang til «beskyttede data» til europeere, forsikret TikTok-tjenestemenn. Disse dataene inkluderer de virkelige navnene på brukerne, deres e-postadresse, deres telefonnummer eller IP-adressen til deres terminaler, samt personopplysninger i henhold til europeiske forskrifter. På den annen side vil visse aggregerte data, offentlige eller nødvendige for interoperabiliteten til nettverket, fortsette å sirkulere og være vert utenfor kontinentet.

TikTok, som har 134 millioner brukere i det europeiske økonomiske samarbeidsområdet, krever full juridisk adskillelse fra sine enheter i Kina og har alltid på det sterkeste benektet all datadeling med kinesiske myndigheter. Men morselskapet ByteDance måtte erkjenne i desember 2022 at ansatte hadde hatt tilgang til dataene til to amerikanske journalister under en intern etterforskning av datalekkasjer. Siden den gang har land som Australia, Belgia og Canada, samt EU-kommisjonen, forbudt underholdningsappen fra arbeidstelefonene til sine embetsmenn.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *