TikTok bygger lagringssentre i Norge og Irland for å overholde nye EU-lover

På grunn av en skrivefeil har den nederlandske nettadministratoren Johannes Zuurbier mottatt mer enn 100 000 e-poster rettet mot det amerikanske militæret siden januar. Dette skriver Finansiell tid. Zuurbier administrerer det maliske domenet, som ender på .ml (som .nl i Nederland), som er ganske likt .mil, domenet til den amerikanske hæren. Så snart folk glemmer «i», får han e-postene. Noen ganger med svært sensitivt innhold: skatteerklæringer, passord eller senioroffiserers reiseplaner.

Zuurbier tok opp problemet for et tiår siden og sendte et nytt brev til USA denne måneden. «Risikoen er reell og motstandere i USA kan utnytte den,» skrev han. Mandag vil Zuurbier og hans selskap Mali Dili overlate administrasjonen av .ml-domenet til regjeringen i Mali, som har nære bånd med Russland.

Før Zuurbier overtok domenenavnet for Mali i 2013, administrerte han allerede domener for Den sentralafrikanske republikk, Gabon, Ekvatorial-Guinea og New Zealand-øygruppen Tokelau. I Mali oppdager han plutselig mange forespørsler om domener som army.ml og Navy.ml, domener som ikke eksisterer. Zuurbier mistenkte at de var e-poster. Da han installerte et system for å avskjære disse meldingene, ble han snart oversvømmet med dem, hvoretter han demonterte systemet.

LES OGSÅ: Zuurbier kjøpte tidligere i år en radiofrekvens til «Financial News Radio» i den første frekvensauksjonen på 20 år. Det er uklart hva han vil med denne kanalen.

Så snart Zuurbier skjønte hva som skjedde, konsulterte han en advokat og forsøkte flere ganger å varsle amerikanske myndigheter. Han var så nervøs at han til og med ga sin kone en kopi av det juridiske varselet: «For sikkerhets skyld, hvis de svarte helikoptrene plutselig dukket opp i bakgården min».

Ifølge en talsperson for Pentagon blir e-poster sendt til et annet domene enn .mil automatisk blokkert – så militæret må først klikke på en melding som ber dem om å bekrefte avsenderen. Det er tydeligvis ikke nok i mange tilfeller, selv om flertallet av e-postene er spam, sier Zuurbier.

Hemmelige e-poster, som hvis klassifisert er merket, mottok han aldri. Men røntgenbilder og andre medisinske data, data om identitetspapirer, strukturplaner, bilder av militærbaser, passord, kontrakter, (kriminelle) klager på ansatte, interne trakasseringsundersøkelser og skatte- og økonomiske dokumenter. «Nok til å få verdifull informasjon, selv om dokumentene ikke er tilgjengelige. klassifisert«, sier den pensjonerte amerikanske admiral Mike Rogers.

Zuurbier mottok også e-poster fra den nederlandske hæren: army.nl, det nederlandske domenet, er også bare en nøkkelfeil fra .ml. For eksempel fikk han innsikt i en nederlandsk ammunisjonsinnsamlingsoperasjon i Italia og detaljerte rapporter mellom nederlandske Apache-helikoptre i USA – inkludert en klage på sårbarhet for et nettangrep. Forsvarsdepartementet har ikke svart, skriver den Finansiell tid. (Simon Hermus)

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *