TikTok justerer sin policy: nederlandske data vil snart bli sendt til Kina

Han Ny politikk av TikTok gjelder fra 2. desember. På det tidspunktet vil TikTok-ansatte ha tilgang til europeiske brukerdata. Dette gjelder personell i Kina, men også i Brasil, Canada, Israel, Japan, Malaysia, Filippinene, Singapore, Sør-Korea, Storbritannia og USA. Dette er angitt i ny forklaring fra TikTok.

Dataene som overføres inkluderer blant annet seeratferden til brukere og driften av algoritmen. Dette kompliserte systemet analyserer brukeren ved hvert trinn, og sikrer et stadig mer personlig utvalg av videoer.

TikTok nektet i årevis

De nye forholdene kommer etter år med rykter at TikTok ville overføre data. TikTok avviste først dette, men innrømmet i sommer allerede at kinesiske ansatte har tilgang til dataene til minst amerikanske brukere. En fremtredende kvinne i USA spurte amerikanske senatorer om den kinesiske regjeringen også hadde tilgang til disse dataene Ikke si.

En datarute til Kina er vanskelig, siden Europa ikke har en dataavtale med Kina. Kina reiser seg ikke listen med land som ifølge EU har databeskyttelsen i orden. Data fra blant annet mindreårige europeere fryktes å nå den kinesiske regjeringen via det kinesiske morselskapet TikTok ByteDance. Det er ikke kjent hva som skjer med disse dataene.

Kinesiske dekk er følsomme

TikTok har vært under gransking i noen tid på grunn av det kinesiske morselskapet og dets enorme popularitet. Appen har rikelig 1 milliard brukere over hele verden, i Nederland minst 3 millioner brukere. Dette er grunnen til at den irske personvernvakthunden DPC allerede startet en undersøkelse av TikTok i fjor og om brukerdata blir håndtert riktig under GDPR personvernlovgivning. Irland utfører denne forskningen fordi TikToks europeiske datasenter i Irland boder.

USA også å forske på TikTok. Under tidligere president Trump kom det nesten ned til et tvangssalg av TikTok til et amerikansk selskap. Til slutt gikk det ikke så langt, men nåværende amerikanske president Biden øker også avstanden til Kina. Regjeringen hans mener at Vesten er for avhengig av Kina, spesielt på det teknologiske området. Nyhetene, tunge straffer må endre på det.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *