TikTok lanserer PR-kampanje for å gjenvinne tilliten til Brussel

Teknologi6. september 23 08:20Redigert 6. sep 23 09:05Forfatter: Mark VanHarreveld

Sosiale medieplattform TikTok prøver å gjenvinne tilliten til EU med nye tiltak. Selskapet ansetter det britiske cybersikkerhetsfirmaet NCC Group for å overvåke europeiske brukerdata. «Tekniske giganter rundt om i verden begynner å grøsse over Brussels elektroniske ambisjoner,» sier Europa-korrespondent Stefan de Vries.

Sosiale medieplattform TikTok prøver å gjenvinne tilliten til EU med nye tiltak. Selskapet ansetter det britiske cybersikkerhetsfirmaet NCC Group for å overvåke europeiske brukerdata. «Tekniske giganter rundt om i verden begynner å grøsse over Brussels elektroniske ambisjoner,» sier Europa-korrespondent Stefan de Vries. (ANP/SIPA USA)

TikToks initiativ ble møtt med godkjenning i Brussel, sier De Vries. Forholdet mellom det kinesiske selskapet TikTok og europeiske myndigheter har forverret seg betraktelig siden det viste seg at strømmen av data samlet inn av TikTok strømmet direkte til Beijing. Flere europeiske myndigheter og selskaper har forbudt offentlige tjenestemenn fra å bruke TikTok på telefonene sine. TikTok har engasjert NCC for å gjenopprette den skadede tilliten, og i de kommende månedene vil partiet snakke med europeiske politikere.

Les også | «Det faktum at TikTok deler personopplysninger med Kina representerer en veldig stor risiko»

Tillit

Ifølge De Vries er det ikke kjent om data fortsetter å lekke til Kina, og forholdet mellom TikTok og europeiske myndigheter må være basert på tillit. «En slik selvtillit finnes ikke», sier De Vries, som tviler på effektiviteten til denne sjarmoffensiven.

Les også | Strengere europeiske regler for nitten av de største nettplattformene

Konkret vil TikTok åpne tre datasentre i Europa, to i Irland og ett i Norge, hvor brukerdata vil bli lagret. Dette viser at TikTok tar det europeiske dekretet om at data må forbli på det gamle kontinentet på alvor. Disse dataene vil ikke gå til Kina, sverger TikTok, men det er vanskelig å bekrefte om dataene ikke kommer østover gjennom en bakdør.

«Big Tech begynner å dirre rundt om i verden foran Brussels elektroniske ambisjoner»

Stefan de Vries, korrespondent

Streng kurs

I mellomtiden ser det stadig mer sannsynlig ut at Danmarks EU-konkurransekommissær, Margrethe Vestager, vil forlate Brussel. Vestager er også kjent som «terror of big tech» fordi hun har ilagt store bøter til blant annet Apple og Google. Det er alt annet enn en gudegave for Big Tech, Vestager erstattes av Didier Reynders og hans strenge kurs holdes rett og slett.

Les også | TikTok håper å få tillit gjennom ekstern overvåking

Ifølge De Vries vil Brussel senere i dag presentere en liste over såkalte digitale kontrollere, nye forpliktelser som skal sikre at forbrukere lettere kan melde seg ut av teknologiselskaper. «Big Tech begynner å grøsse over hele verden over Brussels elektroniske ambisjoner.»

Hør også på Techupdate | Bedrifter sliter også med TikTok

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *