TikTok vil lagre europeiske brukerdata i Irland

Data fra TikTok-brukere fra alle 27 EU-medlemsstater, Storbritannia, Norge, Island og Liechtenstein vil snart bli plassert i det nye irske datasenteret. TikTok lagrer for tiden data i Singapore og USA.

«Vår datasenterdrift vil begynne tidlig i 2023 og vokse i løpet av dette året,» sier TikTok i En erklæring.

Med lagring i Irland håper videoappen, en del av den kinesiske teknologigiganten Bytedance, å overholde EUs regler og ønsker å «minimere datastrømmer». TikTok ønsker også å begrense antall ansatte med tilgang til dataene «til bare de som trenger det til fordel for arbeidet sitt».

«Dette holder oss på linje med europeiske datasuverenitetsmål,» sa Elaine Fox, sjef for personvern hos TikTok. «Hvis dataoverføring er nødvendig, bruker vi godkjente metoder for å overføre data fra Europa, for eksempel standard kontraktsklausuler.»

Bot og rettssak i Nederland

TikTok har allerede blitt kritisert i flere land for personvernhensyn. Det nederlandske datatilsynet, det nederlandske datatilsynet, la søknaden på is i fjor bot på 750.000 euro fordi TikTok krenket privatlivet til små barn. Informasjonen barna fikk fra TikTok var på engelsk og ifølge veilederen derfor ikke lett å forstå.

Flere løper for tiden i Nederland søksmål mot TikTokkreve totalt milliarder av euro i erstatning fra Bytedance på vegne av brukere på grunn av brudd på personvernet.

En bredere europeisk etterforskning av TikTok, ledet av Irlands personvernvakt, ser nærmere på behandlingen av personopplysninger til unge mennesker under 18 år. Irene studerer også om appen sjekker godt nok om brukerne ikke er under 13 år.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *