Tipshelg 6.-8. januar: Komet, Tre Kongers møte, konsert, utstilling

Møte for magiene i Kadani
Når: Fredag ​​6. januar fra klokken 15.00.
Hvor: Fredsplassen i Kadani
Kom og støtt en veldedighetsforening i Kadaň og gi en donasjon til mennesker i nød i Three Kings-kassen. I år møter du sangsangere i Kadani og omegn fra 6. til 12. januar. Three Kings Collection lanseres offisielt i Kadani 6. januar klokken 15.00 på Mírové náměstí, hvor det også vil være en veldedighetsstand med forfriskninger, te og en tradisjonell ordførersveiser for å varme deg opp. Moderator Martin Šíl vil følge deg utover ettermiddagen. Program:
Mírové náměstí 15:00 – 17:30: Ordførerens sveiser, Charita Kadaň – bakverk, barnehage og primærstart sammen – velsmakende bakverk, DDM Šuplík – liten keramikk, pyntegjenstander, lykkebringer, tilhørende program for barn, Betlehem-dyr, 4:30 p.m. Divadlo Navenek – Adoration of the Three Kings, 16:45 Music for Joy – Yamaha Junior High School-program for de minste. Scene: Kl. 15.00 åpning av møtet mellom De tre konger, 15.15 School of Arts Klement Slavický – studenter fra det litterære drama- og fløytefeltet, 16.00 School of Arts Klement Slavický – Chorale Flamencos. Church of the Ascension of St. Cross: 14:00 velsignelse av sangere, 17:00 orgeldemonstrasjoner – Tomáš Mareček, 18:00 Treenighetsmesse, feiret av dekan ved Kadaň Josef Čermák. Kirken vil være åpen for publikum fra 15:00 til 17:30 for en meditasjon eller kanskje et besøk til julekrybben.

Utover det norske Lofotskjærgården til Kryt Galleri
Når: Fra 6. januar
Hvor: Kryt Gallery i Klášterec nad Ohří
I januar vil fotograf og reisende Lukáš Brychta presentere sin temautstilling i det kommunale galleriet Kryt i Klášterec nad Ohří. Lofotutstillingen starter allerede fredag ​​6. januar, åpningen av utstillingen skjer først en uke senere, 13. januar kl 17.00. Han begynte å ta bilder som gutt under tilsyn av sin far, og brukte deretter klassisk filmpraksis. Fra begynnelsen var han hovedsakelig interessert i natur og landskap, det var først med den større utviklingen av digitale kameraer noen år senere at han begynte å ta fotografiet på alvor. Å fotografere naturen, spesielt fjellene, er hennes største glede til dags dato.

Three Kings-konserten finner sted i St. Catherine Church
Når: Lørdag 7. januar fra kl.
Hvor: St. Kateřiny-kirken i Chomutov
Hvor mye: Opptaket er frivillig
Ta imot invitasjonen til Three Kings-konserten og støtt den gode saken! Med vakre sanger opptrer ikke bare blandet kor Na hlas!, men også barnekoret Sluníčka lørdag 7. januar fra klokken 17.00. Konserten finner sted i St. Kateřiny-kirken på May Day Square i Chomutov.

Vi lager: Dagbøker
Når: Søndag 8. januar fra klokken 16.00.
Hvor: Strelnice kulturhus i Kadani
Hvor mye: 60 kroner
Og vi fortsetter! Du kan også forvente flere kreative verksteder for barn på nyåret. I januar starter vi en workshop kalt Dagbøker. Sammen med barna dine skal vi lage en A4 ringperm på rundt 30 sider. Hvordan barna dekorerer forsiden og baksiden av blokken vil være helt opp til dem. Det er flere mulige variasjoner her. Sidene på blokken kan dekoreres etter ønske ved å tegne, lime, klippe ut, skrive eller resirkulere gamle blader og farget papir. Det fine er at med hjelp og assistanse kan selv et lite barn lage en notatbok. Verkstedet passer for barn fra 3 år. Foreldre som følger barna til verkstedet kjøper ikke billett.

Daniela Soukupova, Hana Peškova
Når: Søndag 8. januar fra klokken 16.00.
Hvor: Jirkov Gallery
Åpning av en utstilling med malerier av en duo av kvinnelige kunstnere ved Jirkov Gallery i Kostelní Street. Utstillingen varer til 17. februar.

Túr Ertsfjell fra Svařák
Når: Frem til 31. januar
Hvor: Ertsfjellene
La oss gå på jakt etter de beste sveiserne som Krušnohorska har å tilby. Krusnohorsko.com-portalen har utarbeidet et kart for interesserte og konkurrenter, der selskaper som selger det er fremhevet. Deltakerne trenger imidlertid ikke å forholde seg strengt til det, gløgg fra hele Ertsfjellene vil bli akseptert. Last ned registreringsskjemaet, skriv ned stedet hvor du drakk vinen og få det bekreftet av operatøren, for eksempel med stempel eller signatur. Alle som smaker på 5 eller flere sveisere vil motta en minneplakett eller magnet. Bare ta et bilde av det utfylte skjemaet og send det til [email protected]. For at du ikke skal tro at det bare er en lat kafé, finnes det også en liste over utflukter du kan gjøre i området. Arrangementet varer til slutten av januar. Du finner mer informasjon og konkurransekartet på nettsiden https://krusnohorsko.com/svarak/

En spasertur i Bezručova údolí
Når: Når som helst
Hvor: Bezručovo-dalen
For eksempel kan du gå til Bezručova údolí i Chomutov. Det er en av de lengste, dypeste og vakreste dalene i Ertsfjellene. Den ble opprettet av Chomutovka-elven. I 2002 ble den erklært som en naturpark. Arealet er på ca 6500 ha. En del av parken er miljøet til dalskråningene og flomsletten i elvedalen.

Fyrvakttårn nær Strupčice
Når: Tilgjengelig hele året
Hvor: Over landsbyen Strupčice
Vakttårnet over landsbyen Strupčice i Chomutovska tilbyr en interessant utsikt over Ertsfjellene og Středohoří, men også over kullgruvene mellom dem. Det står på overflaten gruveslottet. Den ble opprettet i 2012 som en del av Sea of ​​​​Calm-prosjektet. Helt trekonstruksjonen med en total høyde på seks meter og en fem meter lang utsiktsplattform, som 25 trinn fører til, ble skapt på få dager under et kurs på ferieskolen fra Lipnice, og filmskaper Martin Ryšavý filmet sin film On vannet under bygging. Det ble den første bygningen til Sea of ​​​​Tranquility Association på den fremtidige kysten, som skal forvandle det nordbohemske kulllandskapet til et kystlandskap. En merket sti, også for syklister, starter fra Strupčice sentrum (gaten Holešická).

Vakttårnet på den hellige høyden
Når: Utsiktstårnet er fritt tilgjengelig hele året
Hvor: På Svaté vrch eller også Strážišti nad Kadaní
Metallvakttårnet på Svaté vrch eller Strážišti nad Kadaní tilbyr utsikt over Doupovské-fjellene og dalen til elven Ohře. Utsiktstårnet har stått på toppen siden 2003. En sti med pedagogiske skilt om lokale naturattraksjoner fører opp bakken. Adkomst er fra fransiskanerklosteret i Kadaň til toppen ved å følge det gule turistskiltet. Åsen er krysset av et nettverk av stier. Hovedveien fra klosteret tar deg til veien ved industrisonen.

Lapidary of the Vanished Villages of Vintířov
Når: Hele året
Hvor: På høyden over Vintířov nær pilegrimskapellet til Vår Frue av hjelp
Den glemte historien til byene og landsbyene i Doupovské hory, som ble fordrevet i andre halvdel av 1900-tallet, minnes i landsbyen Vintířov, i utkanten av den militære sonen, av en lapidary. Du finner den på høyden over Vintířov nær pilegrimskapellet til Vår Frue av hjelp. Lapidaren ble opprettet takket være innsatsen fra medlemmer av borgerforeningen Radonicka Historical Monuments Club ved pilegrimskapellet i Vintířovský vrch. De vil samle steingjenstander fra de savnede byene og landsbyene Doupovské Hory, som ble flyttet på 1950-tallet på grunn av byggingen av militærsonen Hradiště. Den første var et granittmonument til Dr. Hans Kudlich fra 1933 fra den nå nedlagte Kudlich-utkikksposten på Složiště-høyden. En umerket sti fører fra St. Markéta-kirken til landsbyen Vintířovské nord rundt det gamle og nye slottet langs en skogssti, omtrent 1,5 kilometer unna.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *