To nye ambulanser til Radom ambulansetjeneste. De skal brukes av poliklinikkpersonalet til natt- og ferieomsorg

Ambulanser er kjøpt inn av Radom Ambulansetjeneste, men skal brukes ved reiser til pasienter som bruker overnattings- og ferieomsorg. Ambulanser koster rundt 700 000 PLN, pengene kommer fra bybudsjettet.

Radom Ambulansestasjon har gitt natt- og ferieomsorg til byens innbyggere i årevis. Pasienter kommer hit etter arbeidstid på legeklinikkene, hver dag fra kl. 18.00 til 08.00 og på søndager og helligdager. De fleste pasienter kommer til poliklinikken for å få råd, men noen ganger besøker leger eller vaktsykepleiere pasienter.

– Disse turene er for funksjonshemmede pasienter og de som ikke kan nå oss. Beslutningen om å forlate tas alltid av en lege etter et intervju – forklarer Bogumiła Galas, fra poliklinikken for natt- og feriebehandling ved Radom ambulansestasjon.

Og det er til slike turer de nye ambulansene skal brukes. Til nå har poliklinikken hatt to andre ambulanser som allerede var utslitte. De nylig kjøpte er utstyrt med basisutstyr.

– Disse to ambulansene koster nesten 700.000 PLN, kjøpet deres er en del av et større flåteerstatningsprogram som vi gjennomfører med penger fra Radom-budsjettet. De ansatte ventet utålmodig på disse ambulansene. Snart vil vår poliklinikk også ha nytt medisinsk utstyr, også kjøpt med støtte fra byen – sa Elżbieta Cieślak, fungerende direktør for Radom ambulansestasjon.

På dagtid tar natt- og feriepoliklinikken i snitt 160 pasienter. Dette inkluderer i hvert fall noen reiser til syke hjem.

– Det er hit pasientene kommer når de trenger hjelp etter primærhelsetjenestens arbeidstid eller på fridager. Vi ønsker at personalet skal bruke godt utstyr, slik at de kan nå pasienten uten unødig opphold, om nødvendig – sa Jerzy Zawodzie, varaordfører i Radom med ansvar for helsevesenet.

Dette er nok et kjøp for Radom Ambulance finansiert av byen. Ambulanser som brukes av leger og ambulansepersonell for å besøke pasienter, skiftes systematisk ut.

– De siste årene er det kjøpt inn 18 ambulanser, og for første gang oppsøkte de også poliklinikken for natt- og feriemedisinsk behandling. Vi har et sterkt fokus på godt, moderne utstyr som gir kvalitet og komfort for å redde livet til Radom-innbyggere, forbedrer tilgangen til helsetjenester for Radom-innbyggere og den bredere Radom-regionen – sa Radosław Witkowski, ordfører i Radom.

Onsdag 19. oktober ble ambulansene offisielt overlevert personalet på poliklinikken for natt- og ferieomsorg og velsignet.

Husk at bare i år kjøpte Radom ambulansestasjon blant annet en ny bariatrisk ambulanse, som er utstyrt på en slik måte at den kan transporteres og effektivt redde liv og helse til sykelig overvektige pasienter. det er bare to slike ambulanser i Mazovia. Også i 2022 kjøpte ambulansen fem moderne caratkas med det beste utstyret.

Det er viktig å merke seg at ambulansene som tas ut av Radom stasjon etter kjøp av nye ambulanser fortsatt brukes av andre enheter. Redningstjenesten overfører dem blant annet til andre poviater eller frivillige brannmenn i regionen.

Det skjer i Polen og rundt om i verden – les videre i.pl

Partner reklamemateriell

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *