Togo-Terrorisme: Norge advarer sine innbyggere

Norge introduserte tirsdag nye reiseråd for innbyggere som bor i eller besøker blant annet Benin, Togo, Burundi og Tunisia., melder Schengen Visa Info.

I en uttalelse 18. oktober 2021 sa det norske utenriksdepartementet at voldelig ekstremisme, politisk uro og kriminalitet har økt i nabolandene Burkina Faso, Niger og Nigeria det siste året, noe som også har påvirket sikkerhetssituasjonen negativt. i Benin og naboene.

Når det gjelder Togo, har Utenriksdepartementet rådet innbyggerne til å unngå å reise eller oppholde seg i grenseområder til Burkina Faso.

Når det gjelder Benin, har Norge frarådet all reise eller opphold i nasjonalparker som Pendjari og Parc du W nord i landet, samt i grenseområder mot Burkina Faso og Niger.

Det skandinaviske landet har også frarådet reise eller opphold i grenseområdene mot Nigeria i distriktene Alibori og Borgou i nordøst kun ved absolutt nødvendighet.

Når det gjelder situasjonen i Burundi og Tunisia, påpekte departementet at nå er situasjonen i disse to landene bedre, og sikkerhetssituasjonen er bedre, og som et resultat av dette har Norge besluttet å senke reisevarslene.

Utenriksdepartementet har så langt frarådet all reise til Burundi, selv om det erkjenner at situasjonen har blitt bedre.

For Tunisia fraråder Utenriksdepartementet enhver reise til de sørlige områdene, som strekker seg langs en linje sør for Tozeur, Douz, Ksar Ghilane, Tatouine og Zarzis. Utenriksdepartementet fraråder også all reise til grenseområdene mot Algerie sør for byen Jendouba, og spesielt fjellområdene nær byen Al Aioun og provinsen Kasserine», forklarer regjeringen. .

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *