Top Gear Frankrike: Luc Alphand presenterer den nye sesongen

Merknad til bilentusiaster: kultshowet Top Gear Europe er tilbake onsdag 30. mars på RMC Découverte, for en sesong 8 som tar Philippe Lellouche, Bruce Jouanny, Le Tone og Luc Alphand på nye veier, i nye biler, men alltid med foten til gulvet og et smil til lepper…

«Top Gear er underholdning, ikke ren biltesting. Vi ønsker å bringe folk moro. Men for denne nye sesongen, som er min andre, har vi virkelig refokusert emnet på bilen.»

For lanseringen av den nye sesongen av Top Gear Europe, den åttende (allerede), kunne vi møte en spesielt entusiastisk Luc Alphand. Tidligere skimester og racerfører på Paris-Dakar, 24 Hours of Le Mans og andre stevner, ble han i 2020 den fjerde verten for showet, og han klarte å finne sin plass. Ikke passasjerens, selvfølgelig: «Det var veldig vanskelig. Jeg kommer selv fra sport, og selv om jeg kan TV, som konsulent, er det veldig forskjellig fra å være en animatør. Jeg elsker å sette meg inn i en bil, kjøre bil, prøve det og gjøre dumme ting. Globaliteten av Top Gear passer meg veldig bra!» Og vi forstår det når vi ser programmet for den åttende sesongen som begynner onsdag 30. mars på RMC Découverte …

Vi vet det, Topp gir lar deg oppdage nye suverene biler, men også fantastiske landskap. Blant de mange bilturene på programmet for denne sesong 8, en episode i Norge, som animatørene kjørte i elektriske kjøretøy. «Elbilen, når du setter deg i den, får deg til å endre filosofien din: For selv om du har en sporty kjørestil, blir du fanget av spillet, og du prøver å gå så langt som mulig. Du er ikke gjør det med vilje, men du er nøye med å ta vare på batteriet, og plutselig inntar du en mer miljøansvarlig kjøring. Dette er fremtiden. I Norge er de allerede utstyrt. Mer enn 50 % av kjøretøyene som ble solgt i 2020 var elektriske, og selv i små fiskehavner kan du finne en ladestasjon».

«Den mest lure er Phil»

Men pass på, denne elbilturen til vikingenes land ble heller ikke gjennomført med redusert hastighet, siden teamet testet de beste kjøretøyene, som Luc Alphand fortalte oss: «Vi hadde jagerfly: Bruce hadde den nye Porsche Taycan Cross Turismo, 740 hestekrefter, og jeg hadde den nye Audi RS e-tron GT, som gir 640 hestekrefter. Tone hadde en SUV, fordi han er farsfamilien (ler).» Og hvis denne norske reisen lover å forbløffe tilskuerne, når det er på tide å nevne et reisemål der Luc Alphand ønsker å filme en episode av Topp girden tidligere skiløperen har allerede en veldig spesifikk idé i tankene: «I Afrika. I Tanzania, i Namibia, virkelig eksotiske steder, litt ville.» En liten spoiler for sesong 9?

Mens de venter på å se om dette ønsket vil kunne gå i oppfyllelse, vil tilskuerne til RMC Découverte allerede kunne finne Top Gear Europe i 12 episoder, fra og med 30. mars. Og de er ikke på slutten av overraskelsene. «I år har hver sjåfør en utfordring. Er det to gjester, er det en utfordring mellom dem. Eller en utfordring mot The Stig, for Mark Webber (australsk Formel 1-fører, red.anm.) for eksempel i første episode. Det er et fint format, mindre institusjonelt enn kretsen med en tid før». Dessuten, apropos utfordring, er konkurrenten som Luc Alphand er den dårligste spilleren i Topp gir ?

«Den verste spilleren er Philippe Lelouche. Så hvis du vil ha et navn, så gir jeg det til deg (ler). Trikseren er Phil! Bruce og Le Tone hadde advart meg før: Så snart det er en konkurranse, tygger han , han drar før… Jeg prøver å holde en viss etikk. Denne sesongen var jeg ikke så ille, mens den siste slo Bruce meg hver gang! Men jeg jukser ikke. Og fremfor alt, vi har moro, det er også målet med showet!»

Fortsatt gode tider fremover Top Gear Europe så denne sesongen. Dessuten, som beste minne fra filmingen, har skiløperen en veldig spesiell en i tankene: «Jeg var i stand til å prøve den nye Ferrari SF90 Stradale, 1000 hestekrefter. Og de er der! (ler) Jeg hadde det kjempegøy.» Og fordi vi måtte prøve, prøvde vi å finne ut hvem som gjemte seg under Stig-hjelmen, og om det ikke var Luc Alphand de første 6 sesongene: «(ler) Å nei, jeg har ikke tid. Og fremfor alt er jeg altfor snakkesalig til å kunne være Stig. Han snakker aldri med ham, jeg kunne ikke! (ler)».

finne Top Gear Europe hver onsdag kl 21:05 på RMC Découverte (kanal 24) fra 30. mars.

Kilde: RMC Discovery

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *