Topp 5 investeringer i Chomutovska: De største prosjektene koster milliarder

Nye jobbmuligheter, prestisje, flere besøkende. Investeringstiltak som har blitt lansert eller vellykket gjennomført i løpet av det siste året vil ha en rekke fordeler for Chomutovskogo. Hvilke investeringer var de viktigste i fjor?

Visualisering av Jungheinrich-fabrikken, som skal bygges mellom Jirkov og Vrskmaní.

| Foto: Jungheinrich

Panattoni og milliarder bak Jirkov

Mellom Jirkov og Vrskmaní vil det tyske selskapet Jungheinrich, som bygger den mest moderne europeiske fabrikken for produksjon av gaffeltrucker, kaste anker der. Hallen bygges av den mest aktive innenlandske industribyggeren det siste året – Panattoni-selskapet. Dette er i samarbeid med investeringsgruppen RSJ, som ble medstiftet av milliardæren Karel Janeček. De totale kostnadene for byggingen av bygningen og anskaffelsen av moderne teknologier vil nå 2,5 milliarder kroner, derfor er dette den største «bunten» med penger investert i Chomutovsk-regionen. Produksjonen skal starte allerede i år og om lag 350 arbeidere vil være ansatt der.

En suksesshistorie

Alle som elsker Gucci-, Ray-Ban- eller Rodenstock-briller hilste sannsynligvis nyheten om ankomsten av den berømte optikkleverandøren Fielmann til Chomutovskogo velkommen. Den har en tradisjon på femti år i Tyskland. I fremtiden ønsker han å lage briller i industriparken Garbe Chomutov, som ligger mellom sykehuset og Spořice. Mer enn 2,4 milliarder kroner vil bli investert i det nye anlegget. Han ønsker å starte produksjonen i første halvår og regner med å ansette rundt fem hundre arbeidere. Ledelsen av byen lover mye siden den nye konstruktøren kom. «Vi er fast overbevist om at Fielmann og Chomutov vil skrive en stor suksesshistorie sammen,» sa ordføreren i Chomutov, Marek Hrabáč.


Rekordhøye 621 millioner dollar vil gå gjennom Kadanas budsjett, og den forbereder seg på å investere tungt

En reise til 823 millioner

Et mer fredelig liv kan bringes til Otvice av den siste investeringen fra Ústí-regionen, som også er en av de største i hele sin eksistens. Dette er den nye Chomutov-bypass. Det starter fra Zadní Vinohrady boligfelt og før Otvice henvender seg til transportselskapet overfor Kamenná boligfelt. Skilt som forbyr lastebiler er allerede klargjort i landsbyen, det er fortsatt opp til bilistene å lære seg å ta en ny rute dersom de ikke skal direkte mot Otvice. Den nye veien er 3,7 kilometer lang og inkluderer en flyover og en rekke andre tilhørende strukturer. Fylket kostet 823 millioner. «Det var en variert konstruksjon, som tilsvarer prisen», oppsummerer Karel Nápravník, direktør for det regionale senteret til Eurovie CS, for alle leverandørbedriftene.

Utvikling av Alumne Lake

Den største investeringen, som utelukkende kommer fra Chomutovs budsjett, er for Lake Kamenc. Det vil si inngangene, som skal forbedres for besøkende. Kamencové náměstí bygger ut i Přemyslova-gaten med informasjonssenter, fontene, kommunal strand og parkeringsplass, slik at den er klar før ny badesesong. En ny inngang for bobiler bygges i Mostecká-gaten og Aquasvět-parkeringen utvides. Begge arrangementene følger arkitektenes planer. Byen tilbød dem 106 millioner kroner uten merverdiavgift.

Fengsler som i Skandinavia

Norske fengsler har som mål å korrigere, ikke å straffe. Det ser nesten bedre ut i cellene enn vanlige folks boliger. Derfor er den rådende oppfatningen at det snarere er en ufortjent luksus for alvorlige kriminelle, som massemorderen Breivik. Všehrdy-fengselet har også rykket nærmere den nordiske standarden, hvor staten har rettet oppmerksomheten mot unge straffedømte, hvis retting den ønsker å jobbe intensivt med. En tidligere fengselshybel ble gjenoppbygd for 59 millioner kroner i et område med barberhøvelgjerde. I tillegg til å føles nytt, byr det på mer plass og rom for to med eget separat toalett, samt felles kjøkken, vaskerom, treningsrom, kulturrom med TV og bordfotball. Unge mennesker som kutter godbiter og snart straffen deres går ut, bor til og med i et rom med en mer komfortabel seng og «sin» TV.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *