Tre strake seire. Nadine de Schwarzenberg regjerer over fyrstedømmet sprint

Et sveitsisk flagg vaiet side om side på banen, Val Müstair ønsket løperne velkommen med stil. Fähndrich fikk en belønning for hjemmefansen med sin tredje triumf på rad i sprint.

«En utrolig, vanskelig seier, men jeg likte det veldig godt,» smilte innfødte fra Schwarzenberg på målstreken. Hun var lenge en av de store outsiderne i det prestisjetunge etapperittet. I de populære freestyle sprint-disiplinene har hun blitt hemmet av fall de siste to årene.

Men denne sesongen kjører en annen Fähndrich banen – mer selvsikker og selvsikker.

Noe som også bevises av resultatene.

Fra de første meterne av sprintfinalen, som kulminerte den første etappen i Tour de Ski, prøvde hun å komme seg unna sine rivaler, men resten av konkurrentene, ledet av den nåværende verdenscuplederen, Tiril Undes Weng, var antrekket.

Fähndrich fikk en avgjørende start på den andre stigningen. Da hun så klarte den vanskelige utforkjøringen, som selv den tsjekkiske representanten Michal Novák var redd for, tok hun seg til mål med en komfortabel ledelse og kunne sakte reflektere over hvordan hun skulle feire sitt første mesterskap i Tour de Ski serie og hans tredje sprintseier på rad.

«Jeg er i kjempeform, alt går bra. Jeg føler virkelig at jeg er i en drøm.» Sveitseren legger til roen og selvtilliten som er nødvendig for å lykkes: «Nå vet jeg hva jeg kan gjøre».

Hun begynte sin seiersrekke i begynnelsen av desember i Beitostölen, Norge, hvor hun dominerte sprinten med klassisk teknikk for første gang i verdenscuppen. I finalen klarte hun i tillegg til motstanderne også å takle kraftig frost, temperaturen falt til minus 13 grader.

«Jeg følte meg sterk, jeg visste at jeg hadde nok energi til å vinne,» sa Fähndrich etter løpet.

Hun bar også sin flotte form i hjemmemiljøet.

Mens hun forrige sesong ble nummer to i Davos, sikret hun seg i midten av desember på samme spillested endelig den ettertraktede førsteplassen foran det sveitsiske publikum. «Det er flott å vinne foran dine egne fans,» strålte hun etter løpet.

9.12 ser ut til å være min lykkedag!!
En stor takk til LAGET for skiene og til alle de som gjør øyeblikk som dette mulig!!

#vinn #klassisk #sprint #skidefond #takk #demainestàvous

@nordicfocus

9. desember 2022 kl. 21.47, arkivert melding: 1. januar 2023 kl. 08.53.

Å vinne kostet ham mye mer energi denne gangen. «Jeg er skikkelig sliten, det er vanskelig å løpe i en slik høyde, men jeg har det bra», vurderte hun løpet i stasjonen som ligger 1554 meter over havet.

«Beina orket ikke mer. Jeg trodde jeg ikke en gang ville bevege meg på en stund, men jeg sa til meg selv at jeg skulle komme i mål,» beskrev hun, ivrig etter å hvile.

Hun gjentok seieren i den første etappen av Tour de Ski lørdag og gledet seg til nyttårsaften.Etter syv år kan jeg feire med vennen min Elvis, avslørte hun til dagbladet Blick.

Fähndrich må nok vente på andre feiringer. Utholdenhetsløp står på agendaen de neste dagene i Tour de Ski-serien.

Den klassiske tekniske sprinten venter konkurrentene 6. januar i Italias Val di Fiemme, og sveitserne vil uten tvil være ute etter å angripe for fjerde seier på rad i fartsdisiplinen.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *