Tre Wildcats draftet i MLS 2023 adidas SuperDraft – UK Athletics

LEXINGTON, Ky. — Eythor Bjorgolfsson, Clay Holstad og Luis Grassow ble draftet i andre runde av 2023 adidas MLS SuperDraft, ble det annonsert onsdag.

Bjorgolfsson var den første Wildcat som ble valgt i årets SuperDraft som 38e totalvalg hos Seattle Sounders FC. Holstad var ikke langt bak da han ble plukket ut som 43rd totalvalg på Columbus Crew med Grassow som avrunder trioen som representerer Kentucky med de 46e totalvalg i Orlando City SC.

Kentucky herrefotball har nå åtte spillere trukket inn i MLS SuperDraft. Dette inkluderer imidlertid ikke de som har signert profesjonelle kontrakter utenfor de tre SuperDraft-rundene som startet i 2000.

Eythor Bjorgolfsson – Spissen – Jessheim, Norge

Andre runde – 38e Samlet valg – Seattle Sounders FC

Bjorgolfsson viste en imponerende karriere som Wildcat ved å spille 68 kamper med 43 starter på totalt 3808 minutter på banen i løpet av sine fire år i Lexington. Den eldste har vært en kraft å regne med i angrep med 24 mål uavgjort for den sjette målscoringen gjennom hele karrieren for programmet. Hans 10 kampvinnende mål satte ham på tredjeplass sammenlagt. Bare denne sesongen har Bjorgolfsson scoret 10 mål med to assist, inkludert en brace mot Lipscomb, et mål mot delstatsrival Louisville, mangeårige rivaler Indiana og West Virginia i turneringen Sun Belt Conference. Han avfyrte 49 skudd inkludert 26 på mål for å ta karrieren i Storbritannia til 111 med 56 på mål.

Den norske innfødte Jessheim mottok en rekke utmerkelser gjennom 2022-kampanjen, inkludert Sun Belt Conference Preseason Offensive Player of the Year, Sun Belt Conference First Team utmerkelser og utmerkelser fra alle Sun Belt-konferanseturneringer. Han ble kåret til Sun Belt Offensive Player of the Week to ganger i september. Bjorgolfsson har også blitt valgt ut til å konkurrere i 2022 adidas MLS College Showcase i Raleigh, NC foran SuperDraft 2023.

Clay Holstad – Midtbanespiller – Birmingham, Ala.

Andre runde – 43rd Velg Overall – Columbus Crew

Holstad viste både konsistens og allsidighet gjennom sin collegekarriere i Kentucky. Etter å ha fullført 2022-kampanjen som femteårs senior, så midtbanespilleren action i 85 kamper som resulterte i 4103 minutter på banen. The Wildcat registrerte 58 skudd totalt, inkludert 16 på mål, inkludert 5 mål og syv assists. Denne sesongen har han ett mål mot Sør-Florida i andre runde av NCAA-turneringen og fire assists gjennom hele kampanjen. Han fikk en startposisjon i alle de 21 kampene i sesongen i femte klasse. Målet hans mot Sør-Florida var en av mange ganger Wildcat ble funnet der de trengtes mest på banen. I løpet av seniorsesongen 2021 hjalp assisten hans til å score det gylne målet mot Old Dominion i 100-tallet.e minutt.

I sin siste sesong med Kentucky, Birmingham, Ala. Native ble annonsert som 2022 Sun Belt Conference Tournament MVP etter et imponerende turneringsløp som kulminerte i et konferanseturneringsmesterskap for programmet. Holstad har vært en stor del av suksessen med sin midtbanesatsing. Han mottok også utmerkelser fra Sun Belt-konferansen i hele turneringen og Sun Belts andrelagsutmerkelser på slutten av den ordinære sesongen.

Luis Grassow – Forsvarer – München, Tyskland

Andre runde – 46. sammenlagtvalg – Orlando City SC

Grassow, hjemmehørende i München, Tyskland, mottok mye anerkjennelse gjennom sin seniorsesong og vant priser som årets forsvarsspiller for Sun Belt Conference Preseason, Sun Belt Conference Year, Sun Belt First-Team Conference Honours og Sun Belt. Heder fra alle konferanseturneringer. Seniorkapteinen ble også kunngjort som en All-American College Sports Communicators Academic for 2022-sesongen.

Forsvareren spilte 59 kamper for Kentucky med 56 starter på totalt 5.057 minutter på banen. Han har sett en startposisjon i alle de 21 kampene denne sesongen som har bidratt til 11 clean sheets, samt syv skudd inkludert fire på mål. Grassow har scoret tre mål for Cats denne sesongen. Han utlignet kampen i Tulsa tidlig i kampanjen, avfyrte et imponerende snikskudd mot WVU i det sjette minuttet av kampen, og headet ballen inn i mesterskapsmålet for konferansen mot James Madison. Gjennom karrieren i Wildcat bidro seniorforsvareren til over 20 shutouts.

Både Bjorgolfsson og Grassow ble kåret til semifinalister for 2022 MAC Hermann Trophy.

For de siste Kentucky menns fotballnyhetene, følg @UKMensSoccer på Twitter, Facebook og Instagram, samt på nettet på UKAthletics.com.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *