Troll: Netflix-filmanmeldelsen


TROLL

- Utgivelsesdato : 12.01.2022
- Formidlingsplattform: Netflix
- Originaltittel: Troll
- Filmlengde: 01:41
- Regissør: Roar Uthaug
- Manusforfatter: Roar Uthaug
- Utøvere: Ine Marie Wilmann, Kim S. Falck-Jrgensen, Mads Sjogard Pettersen, Gard B. Eidsvold, Anneke von der Lippe, Fridtjov Sheim, Dennis Storhoi, Bjarne Hjelde, Karoline Viktoria Sletteng Garvang

KRITIKK

Norge lager sin egen monsterfilm inspirert av egne legender med dette Troll gigantisk.

Regissør Roar Uthaugs manus viser fremveksten av et menneskelignende monster fra et fjell etter at en tunnel er gravd i det. En ung palobiolog blir så tilkalt for å hjelpe, for å prøve å finne en løsning på skaden gjort av denne skapningen som ubønnhørlig er på vei mot hovedstaden i landet.

Roar Uthaugs film byr på scener som forventes i denne typen arbeid. Selvfølgelig bør du ikke bli for knyttet til et scenario som har en rekke inkonsekvenser. Imidlertid vil monsterelskere kunne unne seg selv foran en slags grønn gigant laget av stein og vil med glede oppdage artens triste historie.

I Japan ble Godzilla født ut av atombombardement og representerte naturens kamp mot denne typen radioaktivitet. I Norge blir kjempen vekket av et angrep fra naturen, ved hjelp av et ødelagt fjell for å lage en tunnel der. Det er dermed en påminnelse om at det siste kan være ødeleggende hvis vi ikke tar vare på det.

Hvis spillefilmen, i likhet med de amerikanske storfilmene, ikke viser lik, gjenstår det faktum at skjebnen til visse personer vises mer eller mindre eksplisitt.

Historien vil egentlig ikke overraske fans av sjangeren. Kanskje bortsett fra måten mytologien blir behandlet på. Så ikke forvent mye. Ikke desto mindre sørger sistnevnte for en god tid med underholdning, byr på noen virkelig spektakulære sekvenser og byr på noen interessante karakterer.

Og som med ethvert arbeid av denne typen, ikke forlat kredittene med en gang, for å delta på den klassiske scenen for potensielt å kunngjøre en fremtidig oppfølger.

Spesialeffektene er korrekte og gjør det mulig å tro på eksistensen av dette ikke særlig attraktive humanoide monsteret.

Tolkningen er helt ærlig. Ine Marie Wilmann er sympatisk som frivillig palentolog. Gard B. Eidsvold er upåklagelig i rollen som sin far spesialisert på folklore. Kim S. Falck-Jrgensen er en meget god assistent for statsministeren. Mads Sjogard Pettersen er feilfri som vitenskapsmannens assisterende kaptein. Karoline Viktoria Sletteng Garvang er morsom og en svært dyktig informatiker. Og Anneke von der Lippe er helt troverdig som norsk statsminister. Fansen vil også ha det gøy med referansene stjernevandring som preger fortellingen.

Troll er en grei monsterfilm som ikke fornyer sjangeren, men som tilbyr en ny, original gigantisk skapning i et bestiarium som ikke er så omfattende i spillefilmer. Med en relativt tradisjonell historie, en erkjennelse som tilbyr noen svært vellykkede passasjer og overbevisende skuespillere, vil ikke verket bli husket, men lar deg ha det gøy i selskap med et originalt monster.

Klassisk og effektiv.


SYNOPSIS

Når en eksplosjon i et fjell i Norge vekker et eldgammelt troll, tilkaller myndighetene en uforferdet paleontolog for å hindre ham i å skape kaos.

TILHENGERBILDEGALLERI


Troll


cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *