Tsjekkia, Sverige og BAE Systems har signert et Memorandum of Understanding angående oppkjøpet av den nye BVP CV90 | CZDEFENSE

I går signerte Tsjekkia, Sverige og BAE Systems et uforpliktende avtalememorandum, som setter rammen for forhandlinger innenfor rammen av avtalen om levering av CV90 infanterikampvogner til Tsjekkias hær. Kontraktsforhandlinger vil da finne sted i første halvdel av 2023. Som en del av dagens overtakelse av den første tyske Leopard 2 A4-tanken i Přálavice, bekreftet forsvarsminister Jana Černochová anskaffelsen av den nye BVP med ordene «de vil bli flotte».

IMG_5888Foto: CV90 Infanteri kampvogn | BAE-systemer

Basert på det undertegnede Memorandum of Understanding vil regjeringene i Sverige og Tsjekkia samarbeide om militære spørsmål, inkludert opplæring, støtte og videreutdanning av soldater og utstyrsoperatører. Samarbeidet vil også dekke anskaffelse og påfølgende støtte til CV90 kampkjøretøyer. Avtalen gir blant annet mulighet for fremtidig samarbeid mellom de to landene om moderniseringer, utvikling av nye teknologier og fortsatt støtte til CV90-kjøretøyer.

Uttalelse fra Tsjekkias president og forsvarsministeren om den russiske hærens invasjon av Ukraina

Memorandumet indikerer at pågående forhandlinger med BAE Systems spesifikt vil omfatte: å oppnå en avtale om kjøp av 210 kampvogner for infanteri, tilfredsstillelse av behovet for langsiktig nasjonal støtte til disse kjøretøyene og oppfyllelsen av forpliktelsen om å sikre omfattende deltakelse av tsjekkiske industribedrifter.

«Vi er veldig fornøyde med fremgangen vi har gjort i våre forhandlinger med Tsjekkia og Kongeriket Sverige,» sa Tommy Gustafsson-Rask, president for BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik, Sverige, som utvikler og produserer kjøretøyene til CV90 fight. . «Vi ser frem til å avslutte kontraktsforhandlinger neste år med en forpliktelse om å støtte det tsjekkiske militæret i å forbedre forsvars- og kampevnene med den moderne, kampprøvede BVP CV90.»

I henhold til den foreslåtte avtalen vil den tsjekkiske hæren motta den nyeste versjonen av CV90, kalt CV90 MkIV, som er utstyrt med de nyeste avanserte egenskapene og digitale teknologiene. Kjøretøyet oppnår høyere hastighet på slagmarken og er mer manøvrerbart. Den forbedrede elektroniske arkitekturen er da klar for videre utvikling og møte de fremtidige behovene til den moderne slagmarken.

Tsjekkia blir det niende medlemmet av CV90 User Club, som samler land som har CV90-kjøretøyer i tjeneste med sine væpnede styrker. Foreløpig er det allerede åtte følgende land i klubben, hvorav fem er NATOs medlemsland. Danmark, Estland, Finland, Norge, Sverige, Sveits, Nederland og nylig Slovakia.

Heron 1 fikk nok en europeisk lisens til å fly i sivilt luftrom, denne gangen i Hellas

For 210 CV90 kampkjøretøyer må Tsjekkia betale opptil 51,684 milliarder kroner inkludert skatter, sa forsvarsminister Jana Černochová. Pristilbudet til våpenselskapet BAE Systems er ifølge henne gyldig ut juni. Tsjekkisk industri forventes å delta i bestillingen opptil 40 %.

CV90 MkIV er allerede den femte versjonen av dette kjøretøyet (o utviklingen av CV90-kjøretøyet vi har skrevet om tidligere) og CV90 er for tiden en av de mest moderne og dyktige BVP-ene på markedet. Eksportsuksessen til CV90 er udiskutabel. I direkte sammenligning med konkurrentene under testene oppfører det svenske kjøretøyet seg veldig bra, noe som også ble bekreftet under de tsjekkiske og slovakiske testene. CV90 er en vestlig BVP som har som mål å gi mobilitet i snødekt og vått terreng samtidig som det gir nok innvendig plass for infanteri. Kjøretøyet ble utviklet fra grunnen av med et unikt designkonsept som tilbyr stor innvendig plass med små ytre dimensjoner, øker tilgjengelig nyttelast og beskyttelse. Den økte plassen som tilbys mannskapet og soldatene av CV90 skiller den fra BVP-2 med begrenset plass som tjenestegjør i de væpnede styrker i Tsjekkia.

Den svenske CV90 er designet for å være svært effektiv mot pansrede mål og effektiv mot fastvingede luftmål og helikoptre. En av hovedårsakene til eksportsuksessen til 30 mm og 35 mm kalibersystemene er det faktum at Hägglunds-designet ble designet fra begynnelsen for å gi utmerket opptaksevne på farten, noe 40 mm-versjonen ikke helt klarte til å begynne med. Mot luftmål er CV90 utstyrt med SAABs UTAAS sikte- og brannkontrollsystem. Med dette systemet kan CV90-skytteren sikte uavhengig av kjøretøyets bevegelse, mens brannkontrollsystemet automatisk retter våpenet. I en kampsituasjon betyr dette at man kan skyte raskere enn med konvensjonelle sikteteknikker.

Kilde: Forsvarsdepartementet i Tsjekkia, BAE Systems

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *