Tsjekkiske skiskyttere ble nummer ti på stafetten. Forrådte skiene dem?

Skiskytterne fullførte nok en test i de frysende forholdene i Sveriges Östersund. Denne gangen var stafettlagene for menn til start på åpningsarrangementet til verdenscupen i skiskyting. Den tsjekkiske kvartetten Michal Krčmář, Jakub Štvrtecký, Jonáš Mareček og Adam Václavík kom imidlertid ikke over tiendeplassen.

Den mest erfarne stafettrytteren, Michal Krčmář, startet løpet i de tsjekkiske fargene. Den 32 år gamle Vrchlabí-innfødte måtte fullføre sitt siste skudd både liggende og stående, og endte dermed sin seksjon på tiendeplass, 28 sekunder bak lederen.

Tsjekkerne gikk ikke på ski

I det påfølgende intervjuet for ČT Sport ble Krčmář veldig opprørt. «To femtedeler ut – det burde ikke skje. Jeg tar dette helt på meg selv, dette er mine feil. Men hvis det ikke er et merke, har vi ikke en sjanse i dag uansett, for skiene presterte virkelig ikke bra. Dette desillusjonerer meg veldig, og jeg beklager, for vi har ingen problemer med det her. Men i dag var ikke skiene våre konkurransedyktige«, sa Krčmář.

Jakub Štvrtecký kom inn i den andre seksjonen og måtte, i likhet med Krčmář, korrigere et misset skudd i begge skytearrangementene. Men motstanderne slet også med å skyte, så Štvrtecký klarte å bringe det tsjekkiske stafettlaget tilbake til åttendeplass.

På målstreken bekreftet han direkte lagkameratens kommentarer angående den tsjekkiske tjenesten. «Jeg har nok en lignende følelse som Michal om ski, men jeg vil ikke snakke om det her. Det er bare sånnŠtvrtecký sa i et intervju for ČT Sport.

Den tredje tsjekkiske representanten på banen var juniorverdensmester Jonáš Mareček, som forbedret det tsjekkiske lagets posisjon med et raskt, rent skudd i det stående arrangementet og overleverte avslutter Adam Václavík på en syvende plass.

I tillegg, i motsetning til Krčmař og Štvrtecký, hadde Mareček tilsynelatende mer flaks når det kom til å velge skiene sine. «Jeg hadde to ski klare for i dag – en for gårsdagens pudder og den andre for hardere snø.. Jeg fikk dem under et utholdenhetsløp og jeg valgte dem i dag også, de er mer for denne tilstanden. Selvfølgelig var det ikke 100 prosent, men jeg var heldig at jeg ikke var like dårlig som gutta.» kommenterte situasjonen ved ankomst for ČT Sport.

De tsjekkiske skiskytterne mistet nesten plassen blant de ti beste under siste skyting. Under åpningen hans bommet Václavík de tre første skuddene og under den siste omladningen slet han med oppladningen.

Selv om han nådde løpets siste runde uten strafferunde, lå han på ellevteplass. Til slutt forbedret han poengsummen med ett trinn på banen og det tsjekkiske stafettlaget kom så vidt inn blant de ti beste.

Norske og svenske suverener i vanskeligheter

Torsdagens stafett ble klart dominert av en norsk kvartett av Endre Strømsheim, brødrene Tarjei og Johannes Thingnes Bø og Vetle Sjåstad Christiansen. De vant foran den andre franskmannen med 20 sekunders ledelse. Den tyske kvartetten avsluttet med bronsemedaljen.

Det svenske favorittstafettlaget møtte store problemer på banen. Men selv etter to strafferunder og seksten omladninger tok de lokale skiskytterne sjetteplassen.

VM i skiskyting fortsetter fredag ​​1. desember med sprint for kvinner. I første omgang presenteres de fem kvinnelige representantene fra Tsjekkia, bestående av Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Jessica Jislová, Tereza Vinklárková og Tereza Voborníková. Et døgn senere starter også herrene sprinten.

Kilde: CT-Sport

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *