Twitter forvirrer Norge og Nigeria

Den populære nettjenesten har gjort skandinaviske myndighetspersoner til motvillige nigerianske politikere. Det tok timer å rette feilen.

Siden Elon Musk overtok Twitter, har SMS-tjenesten gjennomgått en rekke omstruktureringer. Nå har det skjedd en ulykke. dpa/Karl-Josef Hildenbrand

Norge eller Nigeria – hovedsaken er et land med N: dette er mottoet som ser ut til å gjelde for SMS-tjenesten Twitter. For eksempel ble Norges statsminister Jonas Gahr Störe, hans utenriksminister Anniken Huitfeldt og hans departement stemplet som medlemmer av den nigerianske regjeringen på sine Twitter-kontoer i timevis tirsdag. Regjeringen i Oslo meldte selv om forvirringen – på Twitter, selvfølgelig.

«Kjære Twitter-støtte, Selv om vi setter pris på våre gode bilaterale relasjoner og alfabetiske nærhet til Nigeria, ville vi satt stor pris på om du kunne tagge oss som Norge», skrev det norske utenriksdepartementet i en tweet, som inkluderte et blunk, smilende øye. Dette gjelder forøvrig også statsminister Störe og utenriksminister Huitfeldt, sa han i et PS.

Navneforvirringen har gitt opphav til vitser på nettnettverket. Med henvisning til de såkalte nigerianske brevene skrev en bruker: «Så det var faktisk nordmennene som skrev brev til alle om en død prins og forskuddsbetalinger?» En annen bruker foreslo det enkle å sette sammen Norge og Nigeria og bare snakke om «Norge».

mangel på ansatte? Twitter tok litt tid

Twitter-ansatte reagerte imidlertid ikke like raskt som brukere av nettjenesten. Feilen på Twitter-kontoene ble ikke rettet før vel fire timer etter at det norske UD tvitret. Forsinkelsen kan skyldes at Twitter-ansatte nylig har blitt truet med en bølge av permitteringer. Tirsdag ble det meldt at det hele Den tyske kommunikasjonstjenesten fikk sparken.

Milliardær Elon Musk overtok Twitter for 44 milliarder dollar i slutten av oktober. Omstruktureringen av SMS-tjenesten som han går inn for, foregår imidlertid på en kaotisk måte. I mellomtiden også tenke Kansler Olaf Scholz planlegger å forlate pallen.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *