Tyske og norske fans boikotte fotball-VM

Fotballfans inn Tyskland og Norge ser ut til å boikotte verdensmesterskap i Qatar. Seertallet i disse to mer progressive europeiske landene har falt betydelig fra tidligere turneringer.

I Norge har antallet fotballfans som stiller seg inn på NRK for å se fotball-VM sunket dramatisk. Faktisk er gjennomsnittlig seertall for de syv første kampene i gruppespillet rundt 188 000 per kamp.

Sammenlign det med tall fra 2018 da det samme nettverket i gjennomsnitt hadde rundt 521 000 seere i samme periode.

Norske eksperter sier det kan være flere årsaker til fallet. «Det er et spesielt mesterskap på mange måter, som gjør det vanskelig å sammenligne TV-tall med tidligere utgaver,» erklært Espen Olsen Langfeldt, sportsredaktør i NRK.

«Vi har aldri hatt et FIFA-VM på denne tiden av året, eller i et land som får så massiv kritikk. Det har selvfølgelig innvirkning på tallene.

Norske TV-eksperter er forsiktige med tallene

Presseansvarlig på TV 2 Jan-Petter Dahl hevdet også den pågående turneringen var tydelig uvanlig. «Det er altfor tidlig å si» sa Dahl. «Vi snakker i utgangspunktet om et verdenscup i desember versus et verdenscup i juni.

Vi snakker om første kamper, forskjellige kamper, forskjellige tider på dagen. Det er for tidlig å gjøre sammenligninger basert på tidligere mesterskap.

Likevel er tallene alarmerende. Norge er også et av de mest sosialt bevisste landene i Europa. Mens tidspunktet for det nåværende verdensmesterskapet er mindre enn ideell for mange rundt om i verden, ser det ut til at folk kan boikotte Qatars deltakelse i turneringen.

Publikum i Tyskland er også nede

Sammen med Norge er også VM-seertallet i Tyskland betydelig ned. ESPN Bundesliga-reporter Archie Rhind-Tutt delte rapporter fra Tyskland som hevdet at seertallet for turneringen var nede.

Rapporten antyder at Qatar-VM tiltrekker seg et gjennomsnitt på rundt 9 millioner seere i Tyskland. Dette er 16 millioner mindre enn gjennomsnittlig seertall per kamp i VM 2018 i Russland.

De tyske spillerne hadde tidligere protestert mot FIFAs taushet i forkant av turneringsåpningen. Under lagbildet sitt poserte startende XI for lagbildet sitt mens de dekket for munnen.

Fotokreditt: IMAGO / Regard russe

VM-guide 2022

Her er noen ressurser for å hjelpe deg å få mest mulig ut av fotballens største begivenhet!

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *