Tyskland melder om fall i gassforbruk og import i fjor

Gassforbruket i Tyskland falt med 14 % i fjor sammenlignet med gjennomsnittet for de fire foregående årene. Dette ble kunngjort i dag av den føderale nettverksregulatoren Bundesnetzagentur. Gassimporten til Tyskland falt om lag 12 % i fjor til 1.449 terawattimer fra 1.652 terawattimer i 2021, ifølge myndigheten.

I fjor importerte Tyskland mest gass fra Norge. Norges andel av tysk import nådde 33 % i fjor, mens Russlands andel bare var 22 %. I 2021 sto Russland for 52 % av gassimporten til Tyskland.

Situasjonen rundt Russlands gassforsyning til Europa var komplisert da Russland satte i gang et angrep på Ukraina i februar i fjor og EU vedtok en rekke anti-russiske sanksjoner som gjengjeldelse. I fjor reduserte Russland først drastisk forsyningene gjennom Nord Stream 1-gassrørledningen til Tyskland, og stoppet deretter driften av rørledningen totalt.

Regulatoren Bundesnetzagentur sa torsdag at gassmangel i Tyskland ble mindre sannsynlig denne vinteren. Han la imidlertid til at det fortsatt er viktig å spare bensin og at bedrifter og husholdninger bør fortsette å forvente betydelig høyere bensinpriser.

I følge dagens data falt fjorårets gassforbruk i tysk industri med 15 % sammenlignet med gjennomsnittet for de fire foregående årene, mens fallet var 12 % for husholdninger og bedrifter. Tilsynet viste til at forbruket var påvirket av at fjorårets gjennomsnittstemperatur var 1,1 grader høyere enn de foregående fire årene.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *