Ukraina Nyheter: Norsk hær forbereder russisk trussel

08:43 | Zelenskyj regner med frivillig retur av militærnektere fra Tyskland

Avr Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ønsker ikke å la ukrainere i militær alder bosatt i Tyskland bli tvangsrekruttert. Folk dro av forskjellige grunner, sa Zelensky søndag kveld i et intervju med ARD. Det handler ikke om å sende alle til fronten, men snarere om rettferdighet. Ukrainske borgere bør betale skatt, helst hjemme, fortsatte Zelensky. «Vi gir disse pengene til vårt militære personell, til våre soldater som forsvarer oss, som ikke bare forsvarer Ukraina.»

Ifølge Federal Office for Migration and Refugees bor nesten 200 000 ukrainske menn i militær alder, i alderen 18 til 60 år, i Tyskland. Med mobiliseringen i Ukraina etter invasjonen av russiske tropper for snart to år siden, ble disse mennene pålagt et forbud mot å forlate landet.

01:17 | Russland angriper Kremenchuk igjen med missiler

DE Ifølge ukrainske kilder er det sentrale distriktet Kremenchuk, sentralt i Ukraina, igjen målet for russiske angrep. Poltava-regionen ble angrepet for andre dag på rad, sa regionens militæradministrasjon. Det var ingen personskader. Lørdag traff en rakett en industrisone i samme region og forårsaket brann. Heller ikke her ble det meldt om personskader.

00:35 | Norsk hær forbereder russisk trussel

IKKEDen norske hæren forbereder seg på en russisk trussel på den norske grensen. Øverstkommanderende Eirik Kristoffersen sa til «Redaktionsnetzwerk Deutschland» at det antas at Russland vil begynne å modernisere og gjenoppbygge sin hær så snart kampene i Ukraina er over. Det vil trolig ta tre år å erstatte tapte styrker og gjenoppbygge militæret. Du ønsker å forberede deg på denne situasjonen og være klar til å håndtere en nødsituasjon.

00:05 | Zelensky avslører personlig inntekt for 2021 og 2022

DE Ukrainas president Volodymyr Zelensky har avslørt sin personlige inntekt for 2021 og 2022. På presidentnettstedet rapporterte Zelensky og hans familie en inntekt på 10,8 millioner hryvnias ($286 168) for 2021, eller tolv millioner hryvnias mindre enn året før. Dette beløpet inkluderte inntekter fra salget av $142 000 i statsobligasjoner. I 2022 falt Zelensky-familiens inntekt ytterligere til 3,7 millioner hryvnia, da han mottok mindre leieinntekter fra eiendommen sin på grunn av krigsutbruddet. Dette er første gang presidenten offentlig erklærer inntekten sin. Zelensky sier at tjenestemenn bør avsløre inntektene sine for å øke åpenheten og eliminere korrupsjon.

00:00 | Ukraina nyheter fra mandag 29. januar 2024

God morgen! I Ukraina-nyhetene våre vil vi fortsette å holde deg oppdatert med utviklingen i krigen i Ukraina. Alle viktige nyheter vil dukke opp her i løpet av dagen.

Rapport om krigen i Ukraina

Å dekke Ukraina er vanskelig fordi det er få uavhengige medierepresentanter der på grunn av kampene. Informasjonen kommer hovedsakelig fra den ukrainske regjeringen og det russiske forsvarsdepartementet, men blir sjelden verifisert. kan.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *