Ukrainsk krig: Norsk hær i økt beredskap mot Russland | Politikk

Alle NATO-land må være «stadig mer på vakt» på grunn av krigen i Ukraina, advarte Norges statsminister Jonas Gahr Störe (62) mandag.

Nordmennene har foreløpig «ingen grunn til å anta at Russland ønsker å trekke Norge eller noe annet land direkte inn i sin krig», men på grunn av den russiske opptrappingen er de i «den verste sikkerhetssituasjonen på flere tiår», advarte regjeringssjefen.

Störe satte derfor den norske hæren i økt beredskap!

Luftforsvaret stanset sin F35 jagerflytrening i USA for å gå til bakken i Norge. Ifølge forsvarsminister Björn Arild Gram (50) bør blant annet beskyttelsestiltak ved militære installasjoner styrkes. Nordmenn er veldig redde for spionasje og sabotasje.

Norges statsminister Jonas Gahr Störe

Foto: POOL/REUTERS

Nylig ble det observert mystiske droneflyvninger i Norge, spesielt nær oljeplattformer til havs, og flere russere ble derfor arrestert. Kontraspredning arresterte også en russisk agent som utga seg som en brasiliansk forsker. Mannen skal ha forsøkt å få tak i strategisk viktige forskningsartikler fra University of the Arctic.

Norge, et NATO-medlem, deler en 198 kilometer lang grense med Russland i Arktis. På det europeiske gassmarkedet har Norge Ukrainsk krig Russland er nå byttet ut som hovedleverandør. (nko/afp/reu)

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *