Upopulær i Latvia, rolig og klar til å gå i bånd – hvordan en norsk skogkatt ser ut / Artikkel

Den norske skogkatten har en bred, atletisk og jevn muskuløs kropp. Ekstremt langt hår og veldig busket hale. Vakkert langt hår på hals og bryst, myke bukser på bena.

I norrøn mytologi er det mange referanser til store katter, regnet som forfedrene til denne rasen. Vognen til Freya, gudinnen for kjærlighet og fruktbarhet, ble trukket av disse store kattene, og det er grunnen til at katter vanligvis ble gitt til bruder på bryllupsdagen.

Eieren av den norske skogkatten, Daiga Lāce, avslørte i det latviske TV-programmet «Ķepa uz sirds»: «Han er vakker, han er imponerende. Da jeg lette etter en katt, ville jeg at den skulle se ut som en katt. Jeg ville akkurat det. De ligner veldig på den klassiske huskatten. Jeg tror ikke det er en ulempe, det er en fordel.»

Hvordan norsk trumfer fremhever vanligvis intelligens og balansert karakter, men dette er ikke synlig i stykket.

Imidlertid vil en person som har brukt mye penger på et rasedyr ofte at alle umiddelbart skal forstå at katten hans ikke er en vanlig katt.

Norsk skogkatteoppdretter Lilita Udrasula forklarte: «Norske skogkatter er ikke mote. Folket vårt vet veldig lite om dem. «Å, hvorfor trenger jeg det.»

Norske skogkatter er relativt få i antall, så folk vet ikke om dem. På utstillinger ser de for vanlige ut, så nesten ingen vet om deres gode egenskaper.

Oppdretter Lilita har også hatt katter av andre raser, men nordmennene er absolutt de mest elskede. «Fordi de er smarte og smarte. Jeg valgte en rase veldig lenge. Før det hadde jeg perserkatter, Don Sphinxes, da var det et tomrom i huset vårt. Jeg så på mange raser og jeg har sett norske katter .»

Ordet «skog» i rasens navn antyder at instinktene til et skogdyr er bevart.

«Instinktene forble selvfølgelig. Et godt instinkt. Hvis en fugl flyr, vil katten selvfølgelig være på vinduet, men selvfølgelig kan du temme den. Kattene mine lever med små hunder, papegøyer og fisk, og det er ikke noe problem», forklarte oppdretteren.

Hvis katter kan deles inn i søte og reserverte, er nordmenn mer utsatt for nordisk tilbakeholdenhet.

«De er reserverte, men alt avhenger av oppdrett. Hvis en person fører et så aktivt liv med dem, så vil katten også være slik. Hvis katten bor i huset, bare går ut på fotoshoot, godtar de også min livsstil,” forklarte Lilita Udrasula.

På den annen side sa Daiga Lāce: «Han er veldig balansert, rolig, vennlig, nysgjerrig, kommer godt overens med barn.»

Den norske skogkattens vakre pels er skapt av de harde skandinaviske vintrene, så stell er uanstrengt.

«Det er ikke noe problem med stell. Du må gre to ganger i året, og det er det. Hvis du går på utstillinger, så går vi til frisøren, vi vasker, vi forbereder; ellers, så nei,» forklarte oppdretteren.

Det er den norske skogkatten – en ekte vikingkatt! Hvem ønsker å gå ikke bare i sitt eget tempo, men vil gjerne følge eieren på hans daglige turer, fordi disse kattene er en av de få som ikke motsetter seg å gå i bånd.

Følgende

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *