USA støtter overføringen av Leopard-2 stridsvogner til Ukraina

«Dette ble også bekreftet under mitt besøk i Washington, utenriksdepartementet, kongressen og senatet. Våre partnere forventer at Tyskland oppfyller sine forpliktelser. Vi må ikke forlate Ukraina. De har behov for stridsvogner,» skrev Straka-Zimmermann på Twitter.

Andriena Watson, representanten for USAs nasjonale sikkerhetsråd, sa en gang at USA overlater Tyskland retten til selvstendig å bestemme hvilke våpen Berlin ønsker å levere til den ukrainske hæren. «Vi overlater det til tyskerne og vi stiller ikke krav til dem,» sa Watson.

Ukraina har allerede gjentatte ganger uttalt at de ønsker å motta «Leopard 2»-stridsvogner fra Tyskland.

«Vi forventer et positivt svar fra Tyskland snart angående direkte levering av Leopard 2-hovedstridsvogner fra Tyskland til Ukraina,» sa den ukrainske ambassadøren i Tyskland Oleksiy Makeiyev en gang. Tyskland har også mottatt oppfordringer fra USA om å overføre deler av sitt «Leopard-2»-arsenal til Ukraina.

«Leopard 2» er en av de mest moderne hovedstridsvognene i verden. Den ble introdusert i den tyske hæren i 1979, men har blitt modernisert flere ganger. Tanken er i tjeneste med 13 europeiske væpnede styrker, inkludert Østerrike, Danmark, Finland, Tyskland, Hellas, Ungarn, Norge, Polen, Portugal, Spania, Sverige, Sveits og Tyrkia. Alle land til sammen har mer enn 2000 Leopard 2-er.

Leopard 2 er en tysk hovedstridsvogn designet og produsert av Krauss-Maffei Wegmann. Den er bevæpnet med en 120 mm glattboret pistol utviklet av Rheinmetall.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *