USA vs. Iran: Hva betyr en amerikansk seier over Iran for amerikansk fotball?

Denne uken gjorde mange amerikanere noe de sjelden gjør: de så på fotball.

I en stor seier tirsdag slo USAs herrelandslag Iran i verdenscupspillet i Qatar, og tok dermed laget opp til 16-delsfinalen for første gang siden 2014. De møter Nederland neste lørdag klokken 10.00. ET.

Seieren var et stort løft for fotballen i USA, som så sin nasjonale liga, Major League Soccer eller MLS, slå publikumsrekorder i 2022. Men eksperter sier at hvis sporten vokser, er det usannsynlig at elitefotball i USA vil opprettholde det oppmerksomhetsnivået etter at verdensmesterskapet er over.

Hvorfor har ikke profesjonell fotball slått an i USA som i andre land?

«Hvis jeg hadde svaret på det spørsmålet, kunne jeg komme inn i Nostradamus-bransjen,» sier Chuck Fountain, Northeast Emeritus Professor, tidligere sportscaster og kringkaster. «Det er et spørsmål folk har stilt i minst tiår.»

Noe av årsaken til amerikanernes relative mangel på interesse for profesjonell fotball kan være at offentlig oppmerksomhet er delt mellom mange populære idretter. Mens en Gallup-undersøkelse fra 2018 viste at fotball vokste i popularitet, de tre favorittidrettene i USA er alltid fotball, basketball og baseball.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *