Vellykket lansering av norsk-nederlandske nanosatellitter

MilSpace2 er et samarbeidsprosjekt mellom Forsvarsdepartementet, Forsvarsdepartementet, Norsk FFI, NanoAvionics og de nederlandske kunnskapsinstituttene NLR og TNO.

Defense Vision 2035 bekrefter at verdensrommet har blitt et nødvendig ledd for informasjonsaksjonen til hærene. Forsvaret er sterkt avhengig av satellitter. Tenk for eksempel på deres rolle i bruken av navigasjons- og kommunikasjonssystemer.

Dette er andre gang Forsvarsdepartementet har skutt opp satellitter og dermed realisert Forsvarsvisjonen 2035.

MilSpace

Strategisk gjensidig bistand innen forskning og teknologi (SMART), militær bruk av rom (MilSpace) og vitenskapelig og teknologisk samarbeid er elementer i den bilaterale avtalen mellom Forsvarsdepartementet i Nederland og Norge.

Prosjektgruppen som opptrer på vegne av Forsvarsdepartementet består av det norske FFI, NanoAvionics og de nederlandske forskningsinstituttene NLR og TNO.

Satellittene er ikke mye større enn en melkekartong, som hver måler rundt 30x20x10cm. Navnene på de to nanosatellittene refererer til den norske fysikeren Kristian Olaf Birkeland og den nederlandske astronomen Christiaan Huygens.

Med disse to satellittene vil Forsvaret og Norge utvikle en mer presis geolokaliseringsevne for bakkeoverføringssystemer (radar). Denne egenskapen er en videreutvikling av BRIK II satellittnyttelast. Erfaring kan også oppnås med kontroll og justering av satellitter i bane; en erfaring som ikke kan tilegnes med BRIK II.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *