Verdens første: Volvo leverer elektriske lastebiler med fossilfritt stål

I september i år ble Volvo Trucks verdens første lastebilprodusent som startet serieproduksjon av 44-tonns (*brutto kombinert vekt) elektriske tunge lastebiler. Noen av disse elektriske lastebilene vil også være verdens første lastebiler bygget med fossilfritt stål.

«Vår vei til netto nullutslipp inkluderer på den ene siden å gjøre kjøretøyene våre fossilfrie mens de er i bruk. På den annen side ønsker vi å erstatte materialet i lastebilene våre fullstendig med fossilfrie og resirkulerte alternativer.» sier Jessica Sandström, som er senior visepresident for produktledelse hos Volvo Trucks.

Fossilfritt stål

Den svenske stålprodusenten SSAB produserer stål uten fossilt brensel. Selskapet produserer denne typen stål ved hjelp av helt ny teknologi med ikke-fossil elektrisitet og hydrogen. Resultatet? En betydelig mindre klimatisk effekt. Og et viktig skritt mot en verdikjede med null utslipp.

Amazon.co.uk

En rekke navn er allerede kjent for kunder som vil ha fossilfritt stål i en rekke av sine elektriske lastebiler. Disse inkluderer Amazon, DFDS og via transportselskapet Simon Loos, Unilever. «Hos Amazon er vi på vei til å dekarbonisere alle våre operasjoner innen 2040. Vi trenger partnere som Volvo for å gjøre denne overgangen mulig.» Andreas Marschner, visepresident Transportation Services Europe hos Amazon, snakker.

DFDS

«DFDS er forpliktet til vår grønne omstilling og gir grønnere transport- og logistikkløsninger. Hvert trinn i logistikkomgangen bringer oss nærmere et karbonfritt samfunn. Vi er derfor glade for at en rekke av våre nye elektriske lastebiler inneholder ikke-fossilt stål. Levering vil skje innen kort tid, sier Niklas Andersson, Executive Vice President for DFDS Logistics Division.

Stål produsert med hydrogen

Det første hydrogenproduserte stålet brukes i rammeskinnene til den elektriske lastebilen. Det er ryggraden i lastebilen som alle andre hovedkomponenter er montert på. Ettersom tilgjengeligheten av fossilfritt stål øker, vil det også finne anvendelse i andre deler av lastebilen.

90 % resirkulert

I dag kommer rundt 30 % av materialene i en ny Volvo-lastebil fra resirkulerte materialer. I tillegg kan opptil 90 % av vognen resirkuleres ved slutten av levetiden. Fossilfritt stål vil bli et viktig tillegg til det tradisjonelle og resirkulerte stålet som brukes i Volvo-lastebiler.

klimaavtale

Volvo Trucks er forpliktet til klimaavtalen fra Paris og har som mål å oppnå netto null klimagassutslipp i hele verdikjeden innen 2040.

Foto: Volvo Trucks

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *