Veteraner fra Afghanistan og andre kriger lærer vernepliktige hvordan de skal overleve krig

Den store patriotiske krigen 2.0

Allerede i introduksjonen til brosjyren blir det forklart at selv om politikere kalte aktiviteten til den russiske hæren i Ukraina en spesiell krigsoperasjon, og fra et folkerettslig synspunkt, er det slik, men for deltakerne i konflikten, det er en ekte krig med alle de påfølgende konsekvenser.

«Bare se på listen over land som kunngjorde sanksjoner mot oss og hjelper det ukrainske regimet – Tyskland, Polen, Tsjekkia, Kroatia, Norge, Danmark, Japan, Italia… Alle disse landene kjempet mot oss, og i dag i Ukraina de tar hevn på oss for den store seieren. Så for oss er det fortsettelsen av den store fedrelandskrigen, og vi, som våre bestefedre i det førti-femte året, er forpliktet til å vinne.»

Så, i typisk russisk propagandastil i dag, gis det en forklaring på hva krigen er og hva Ukraina egentlig er.
«Ukraina som land eksisterer ikke i det hele tatt, det er bare territoriet til den tidligere ukrainske SSR, midlertidig okkupert av en terrorgjeng. All makt er konsentrert i hendene på innbyggerne i Israel, USA og Storbritannia, som organiserte folkemordet på urbefolkningen, og reduserte antallet med 20 millioner i løpet av årene med «uavhengighet».

For å overleve jobber de for kroner på europeiske plantasjer, akkurat som negere i USA. USA og Europa ønsker å fortsette denne krigen til den siste ukraineren, fordi de ikke trenger folk, bare dette territoriet. De forberedte også en slik fremtid for oss, så ved å kjempe for Ukraina forsvarer vi også Russland og redder det ukrainske folket fra folkemordet utløst av ukrainske og vestlige politikere.»

Han fortsetter med å forklare at inntil helt nylig var 96,7 % av ukrainerne faktisk russere som ble fratatt normal utdanning, kultur og morsmål i løpet av de tretti årene av uavhengighet og ble grusomme russofober. Imidlertid forble russeren i dem, da de ble oppdratt med bestefedrenes bedrifter. De er gode krigere, akkurat som oss, og en dag etter fornektelse vil de bli russere igjen, men foreløpig er de fiender – utspekulerte og grusomme. Derfor må de beseires til vår seier.

Så hva er overlevelsestipsene

Når de beskriver taktikken og strategien til den ukrainske hæren, kan ikke forfatterne av brosjyren benekte at det tekniske og bevæpningsnivået er mye høyere enn den russiske hæren – spesielt når det gjelder kommunikasjon og personlig verneutstyr. Forfatterne erkjenner også at fortsatt bruk av hjelmer og skuddsikre vester minst halverer antall ofre og skader. Det skal bemerkes at de fleste mobiliserte ikke har en slik «luksus». De som har råd kjøper skuddsikre vester med egne penger, men andre får beskjed om å drepe motstanderen og ta det han har.

Fra praktiske råd kan du lese her hvilken avstand soldater bør holde fra hverandre når de beveger seg og hvordan de skal organisere bevegelsen til en kolonne med pansrede kjøretøy på riktig måte. Det er også korte instruksjoner for befal om hvordan de kan få tillit fra soldater.

På den annen side fremkalles hovedregelen for overlevelse – kunsten å ikke bli lagt merke til – også med en ny form, for da kan snikskytteren vurdere sin bærer som en kommandør eller en spetsnaz-jager. Hvis du må rengjøre formen flere ganger med en skarp børste og snu den på gulvet, går det bra.

Brosjyren inneholder også anbefalinger om hvordan man kan opptre mot lokalbefolkningen – de som driver med sabotasje og etterretningsinnhenting uten beskyttelse av Genève-konvensjonen og i fiendtlighetsområdet regnes som spioner og kan derfor bli ødelagt på stedet.

Håndboken anbefaler også å avstå fra å bruke mobiltelefoner i kampforhold, da artilleriild kan justeres til det savnede stedet. Du bør også unngå å legge ut bilder på sosiale medier.

Lyden som produseres av ulike prosjektiler er også beskrevet – når en mine flyr, høres det ut som lyden av vingene til en flygende due, men det reaktive prosjektilet lager en lyd som et skiferark som dras over sanden.

Siden nattsynsenheter er allment tilgjengelige for ukrainske soldater, anbefales det å være forsiktig selv om natten. En tent sigarett kan sees med det blotte øye på 500 meter, men en tent fyrstikk på en kilometers avstand, så det er bedre å ikke røyke på et åpent sted. En veldig lang beskrivelse er viet til tips om hvordan du kan gjenkjenne snikskytteraktivitet og unngå å bli truffet. Det er også spesifikke tips om hvordan du skyter et maskingevær riktig, velger mål og vedlikeholder våpenet på riktig måte.

Hvordan organisere en husholdning riktig

I tillegg til instruksjoner om hvilke sko du skal velge, gis det også råd om hvilke ting som skal være i en soldats ryggsekk. Forresten, når det gjelder fottøy, er det ikke oppfunnet noe bedre enn knelange støvler og stoffskjerf.

Det er også anbefalinger om hvilken mat du skal lage, hvor mye vann du skal ha med deg og hvilke neglesakser du skal pakke. Hvor og hvordan du ser etter vann og hvordan du filtrerer det, hvilke kniver er bedre og hva kan gjøres med en sapier spade (starter med å hakke fienden og slutter med å steke et egg på bålet) – tips om hvordan du ødelegger kleslus finner du også her.

Avsnittet for husholdningsråd avsluttes med instruksjoner om hvordan man bygger en 5-stjerners grøft og hvordan man bygger et trygt toalett. Det er imidlertid klart av det vi har sett at toaletter ikke er en prioritet for russiske soldater, noe de sivilbefolkningens tilstøtende hus viser.

Ikke gi opp i fangenskap

Hvis noen plutselig trodde å gå i fangenskap var en måte å redde livet på, sies det å være en veldig dårlig idé. Det sies at 64 % av fangene døde under den patriotiske krigen og omtrent halvparten under krigen i Afghanistan. Ukrainerne iscenesatte også «helvetes tortur» for russiske fanger.

Den bestiale behandlingen av fanger sies å skyldes at ukrainere er drevet av en følelse av mindreverdighet og århundrer med frykt for russere og tortur som selvbekreftelse. Vi torturerer ikke fanger her. Fakta bekrefter at det motsatte skjer og at russerne ikke bare torturerer fangene, men også dreper dem i massevis.

Det skal imidlertid bemerkes at brosjyren oppfordrer soldater til å avstå fra plyndring og andre forbrytelser mot sivile.

Til slutt nevnes Vladimir Putins opprørende uttalelse om at «vi kommer til himmelen i en atomkrig, men alle vil bare eksplodere», mens vedlegget også inneholder flere spesielle soldatbønner, også for muslimer.

Endelig konklusjon: «Før eller siden vil ukrainere bli russere igjen, fordi de alltid har vært det. Den spesielle militæroperasjonen vil komme til en slutt, og de nåværende ukrainske soldatene vil igjen stå skulder ved skulder med de russiske soldatene, vendt mot Vesten som provoserte denne brodermordskrigen.»

Med tanke på mangelen på forberedelse og opplæring av de vernepliktige som ankommer den ukrainske fronten og måten offiserene behandler dem på, er det tvilsomt at produksjonen av denne brosjyren vil redde livet til mange av dem. På den annen side viser uttalelsene om de broderlige ukrainske og russiske folkene, etter åtte måneder med terrorisme og grusomheter, hvor langt brosjyrenes forfattere er fra det virkelige liv.

Andre leser for tiden

Alle bør vite: de viktigste endringene i 2023. Hva blir dyrere, blir dyrere og ikke i det hele tatt?

Paracetamol død lever, mirakelmedisinen alle bør ta, den røde flekken hvis du er heldig! Årets mest avslørende historier

Tidligere pave av Roma, Benedikt XVI, er død

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *