Vi blir med i koalisjonsforhandlingene i løpet av de kommende dagene

Tirsdag ba Kosiniak-Kamysz president Andrzej Duda på Radio Zet om å holde konsultasjoner med politiske partier etter kunngjøringen av de offisielle resultatene av parlamentsvalget. «Men velgerne har klart og tydelig indikert at de ønsker en endring, at de ikke ønsker fortsettelsen av den nåværende regjeringen, de vil bare ha en endring blant de som sitter med makten, og presidenten bør lede slike konsultasjoner i de neste få. dager slik at vi kan gjøre det.la oss ikke kaste bort tid og at regjeringsskiftet skjer sammenhengende», sa lederen i Folkepartiet.

På spørsmål om han var interessert i stillingen til statsministeren i den nye regjeringen, svarte Kosiniak-Kamysz at «å ha de viktigste posisjonene for å implementere programmet hans er alltid en ressurs for partilederen og for det politiske miljøet. «Men jeg er interessert i effektiv regjering, jeg er interessert i å implementere agendaen, jeg er interessert i at vi organiserer disse relasjonene i den brede koalisjonen som eksisterer i dag som kan ta makten. Vi trenger tillit, vi trenger samarbeid, det vil ikke være en eneste leder her,” understreket PSL-presidenten.

På spørsmål om PO-leder Donald Tusk ville bli statsminister i den nye regjeringen, svarte Kosiniak-Kamysz: «Vi vil snakke om det». «Ingen personalbeslutninger er tatt her, ingen problemer er løst», understreket partiformannen.

Som svar på kunngjøringen om at det offisielle valgresultatet vil bli offentliggjort på tirsdag og på spørsmålet om når forhandlinger om en ny regjeringskoalisjon fra opposisjonens side vil starte, svarte Kosiniak-Kamysz at «dette vil finne sted i løpet av de neste dagene». «Akkurat som vi sa at vi ville snakke med hverandre umiddelbart etter at resultatene ble kunngjort, er vi i kontakt med hverandre,» sa PSL-sjefen.

På spørsmål om muligheten for en koalisjon med PiS, sa Kosiniak-Kamysz at dersom han godtok en slik koalisjon, ville det være urettferdig overfor velgerne. «Fordi de virkelig stemte for endring. Jeg kjenner ingen velgere som vil at vi skal fortsette å styre med det alternativet som for øyeblikket er ved makten. Dette slagordet «Tredje vei eller tredje mandat for PiS+» har blitt veldig populært,» sa han. erklærte partiets leder.

Som svar på kommentaren om at KO og venstresiden ønsker å innføre retten til abort frem til 12. svangerskapsuke og om abortspørsmålet vil være et element i koalisjonsavtalen, sa Kosiniak-Kamysz at «ingen ideologisk spørsmål kan noensinne bli adressert.» være et element i koalisjonsavtalen. «Og her vil jeg ikke akseptere at noen ideologiske spørsmål er inkludert i koalisjonsavtalen,» sa han.

PSL-lederen ble også spurt om, i den neste Sejm, Third Way, dvs. koalisjonen av PSL og Szymon Hołownias Polski 2050, ville opprette en klubb eller to separate klubber. «I koalisjonsavtalen ble vi enige om å opprette to klubber, men dette resultatet får oss absolutt til å tenke på om det ikke ville være bedre å opprette bare én klubb,» sa Kosiniak-Kamysz.

«Jeg tror at det absolutt må være en form for forbund av klubben samtidig som dens subjektivitet opprettholdes, fordi vi er to forskjellige formasjoner,» la PSL-sjefen til.

I en rekke korte «ja eller nei»-svar ble lederen av Folkepartiet blant annet spurt om den nye regjeringen bør avslutte sosiale ytelser. «Det som er gitt vil ikke bli tatt fra oss, men vi vil fokusere mer på arbeid, vi vil nyte profesjonell aktivitet,» sa PSL-sjefen. «Nok gaver, nok falske resepter, nok hykleri,» la han til.

På spørsmål om det var nødvendig å gå tilbake til 500 pluss i stedet for 800 pluss, understreket PSL-lederen at «800 pluss allerede er vedtatt, så vi vil ikke slå ned Vistula med pinner». «Vi har foreslått over 800 for arbeidere. Vi må ikke trekke oss fra det, men denne endringsforslaget for arbeidere er, tror jeg, interessant for fremtiden,» la lederen av Folkepartiet til.

På spørsmål om den nye regjeringen ville avskaffe 13. og 14. pensjon etter å ha kommet til makten, svarte Kosiniak-Kamysz: «Vi vil innføre skattefri pensjon». Fordi – som han hevdet – «den er bedre enn 13. og 14. pensjon, og den reflekterer også mer bidraget til pensjonssystemet og verdsetter yrkesaktivitet».

forfatter: Edyta Roś

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *