Vi vil støtte Ukraina så lenge det er nødvendig

«Siden starten av krigen har fire millioner ukrainere funnet tilflukt i unionen vår. Og jeg vil fortelle dem at de er like velkomne i dag som de var i de første katastrofale ukene. Vi har sikret dem tilgang til bolig, helsetjenester, arbeidsmarkedet og mer, sa hun. von der Leyen.

«Europa har besvart historiens oppfordring. Dette er grunnen til at jeg er stolt over å kunngjøre at Kommisjonen vil foreslå å utvide vår midlertidige internasjonale beskyttelse til ukrainere i EU. Vår støtte til Ukraina vil fortsette. Bare i år har vi gitt 12 euro . milliarder til å betale lønn og pensjoner. For å bidra til å vedlikeholde sykehus, skoler og andre tjenester,» sa presidenten for EU-kommisjonen.

«Men vi ser også lenger inn i fremtiden. Det er derfor vi har foreslått ytterligere 50 milliarder euro over fire år til investeringer og reformer. Dette vil bidra til å bygge Ukrainas fremtid, gjenoppbygge et moderne og velstående land. Denne forsamlingen har erklært det høyt. : Ukrainas fremtid er i vår union «Fremtiden til Vest-Balkan er i vår union. Fremtiden til Moldova er i vår union. Og jeg vet hvor viktig utsiktene til EU-medlemskap er for mange mennesker i Georgia, la von der Leyen til.

EU-problemer med innvandrere

Jeg har alltid trodd at migrasjon må håndteres; det krever utholdenhet og tålmodig arbeid med nøkkelpartnere, samt samhold i EU, sa EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen til Europaparlamentet i Strasbourg onsdag i sin State of the EU-tale.

«Da jeg tiltrådte virket det som om det ikke var noe kompromiss (om migrasjon). Men takket være migrasjonspakten oppnår vi en ny balanse. Mellom grensebeskyttelse og beskyttelse av mennesker. Mellom suverenitet og solidaritet. Mellom sikkerhet og menneskelighet, ” argumenterte von der Leyen.

«Vi lyttet til meningene til alle medlemslandene og undersøkte alle migrasjonsruter. Vi oversatte ånden i pakten til praktiske løsninger. Vi reagerte raskt og enstemmig på hybridangrepet Hviterussland satte i gang mot oss. Vi jobbet tett med våre partnere i Vest-Balkan og begrensede illegale strømmer. Vi signerte et partnerskap med Tunisia, som gir gjensidige fordeler utover migrasjon – fra energi og utdanning til ferdigheter og til sikkerhet. Vi ønsker nå å jobbe med lignende avtaler med andre land. Vi har styrket grensebeskyttelsen. » Byråer har styrket samarbeidet med medlemslandene, sa lederen av EU-kommisjonen.

asc/adj/

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *