Viaplay har over en million abonnenter i Nederland

Antallet Viaplay-abonnenter økte med 879.000 i tredje kvartal til over 6,4 millioner. Dette er 78 % flere enn for ett år siden. «Vi er bare to år unna femårsplanen vår, og vi er allerede halvveis til målet vårt om 12 millioner abonnenter,» sa Anders Jensen, administrerende direktør i Viaplay, i en forklaring. Foruten Nederland har Viaplay nå mer enn én million abonnenter i Polen.

Premier League

Viaplays virksomhet utenfor Norden fikk 685 000 abonnenter i tredje kvartal. Dette er mer enn det dobbelte av antallet abonnenter i forrige kvartal.

Tillegget av den engelske Premier League til tilbudet i Nederland og Polen bidro til veksten. Omsetningen fra den internasjonale virksomheten økte også tilsvarende, blant annet på grunn av høyere abonnementspris i Nederland. Et Viaplay-abonnement koster nå 13,99 euro per måned.

«Lønsomt i 2024»

Det svenske selskapet forventer at den internasjonale virksomheten skal være «lønnsom på årsbasis» innen 2024, et år før skjema. I motsetning til Netflix og Disney+, har Viaplay alltid gjort det Ikke noe prosjekt tilby et billigere abonnement med annonseblokker.

I Norge vokste antallet abonnenter mindre raskt enn selskapet hadde forventet. I de skandinaviske landene har Viaplay-konsernet også flere TV- og radiokanaler. Annonseinntektene der falt 3 % fra år til år på grunn av et forverret TV-reklamemarked.

Lansering i Storbritannia i november

Viaplay kjøpte opp den britiske sportskanalen Premier Sports i juli. Oppkjøpet har som mål å akselerere veksten i forkant av Viaplays britiske lansering 1. november. Med oppkjøpet av Premier Sports nå fullført, øker selskapet målet for internasjonale abonnenter innen utgangen av året til rundt 2,7 millioner, fra rundt 2,5 millioner.

I latinamerikanske land og Japan, hvor Viaplay ikke ønsker å lansere sin egen applikasjon, vil selskapet snart tilby innholdet sitt gjennom partnere.

Per dags dato har Viaplay lagt til en ny konkurrent i Nederland: strømmetjenesten SkyShowtime ble lansert i vårt land i morges.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *