VIDEO: 50 meter av «Nord Stream 1» gassrørledning ødelagt i sabotasjeeksplosjoner

Videodokumenter publisert av den svenske avisen «Expressen» viser at 80 meter fra begynnelsen av rørledningen er det mye revet og bøyd metall.

Ifølge «Expressen» ble videoen filmet mandag og den viser at mer enn 50 meter av rørledningen mangler eller er begravd i havbunnen. Metallisk rusk kan sees i bakgrunnen.

– Bare ekstraordinær kraft kan bøye så tykt metall, sier Trunn Lašen, operatøren av det ubemannede undervannsapparatet hos det norske selskapet Blueye Robotics, til avisen.

Han la til at «havbunnen rundt rørledningen viser en enorm kraftpåvirkning.»

Det er allerede rapportert at det i slutten av september skjedde flere eksplosjoner i Østersjøen, som skadet de to «Nord Stream»-rørledningene og forårsaket fire lekkasjer.

Selv om utslippene ble oppdaget i internasjonalt farvann, var to av dem i den eksklusive økonomiske sonen i Danmark og to andre i den eksklusive økonomiske sonen i Sverige.

Svenske myndigheter kunngjorde 6. oktober at en undervannsinspeksjon var utført og bevis ble samlet inn. Som rapportert av Sverige, samsvarer funnene fra inspeksjonen med mistanker om mulig sabotasje.

Gassrørledninger har vært i episenteret for geopolitiske spenninger siden Russland kuttet gassforsyningen til Europa, som igjen innførte sanksjoner etter Russlands invasjon av Ukraina. Det er mistanke om at bombingene ble organisert av Kreml, men Moskva avviser disse mistankene.

Selv om de to Nord Stream-rørledningene ikke ble brukt til gasslevering på tidspunktet for eksplosjonene, inneholdt de gass.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *