Virginie Grimaldi mottar «The favorite book of the French» for «Det er på høy tid å tenne stjernene på nytt»

Ærestittelen ble gitt til den suksessrike franske forfatteren for hennes roman «It’s high time to turn the stars back on», utgitt av Fayard i 2018, etter en konsultasjon lansert av France 2.

BØKER – Nei, favorittboken til franskmennene er ikke skrevet av Marcel Proust, og heller ikke av Michel Houellebecq Hvor Annie Ernaux. Denne torsdagen 15. desember er det en roman av bestselgerforfatteren Virginie Grimaldi som er valgt » Fransk favorittbok »etter konsultasjonen lansert av TV-kanalen France 2.

Hvilken ? Det er på høy tid å tenne stjernene på nytt. Publisert i 2018 av Fayard-utgaver, fikk den flest stemmer fra Internett-brukere, som avslørt av kanalen under programmet presentert av Camille Diao og Michel Field, Franskmennenes favorittbok.

Denne historien med tre stemmer inneholder en alenemor som kombinerer bekymringer, og hennes to døtre som også har sine, en 17 år gammel tenåring og et 12 år gammelt barn. Ettersom gapet øker mellom dem, tar moren initiativ til å ta dem med bobil, mot Sverige, Norge og Finland.

«Det er helt vanvittig»

Romanen er klassifisert av bokhandlere og kritikere i kategorien «feel-good-bøker» (bøker med et optimistisk budskap), en sjanger hvor de klart bestselgende forfatterne er kvinner. Virginie Grimaldi, på 45, er dronningen. I 2020 og 2021 okkuperte den nummer to i boksalget i Frankrike, med mer enn 800 000 eksemplarer per år ifølge GfK-firmaet, bak den uslåelige Guillaume Musso.

» Det er helt sinnsykt! Jeg ble overrasket da publisisten min ringte meg. Det var slike store arbeider på gang. Jeg kunne ikke et sekund forestille meg at romanen min kunne komme først «, reagerte hun på seieren denne torsdagen, i spaltene til parisisk.

Og for å legge til: Readers» Choice Awards er de mest verdifulle for meg. […] Uansett hvor du kommer fra, er boken så viktig for sinnet, utdanningen og underholdningen også. »

Hva med Victor Hugo og Alexandre Dumas?

Den som sjelden vises i media, og foretrekker Instagram hvor hun har 137 000 abonnenter, lever et flittig liv i forstedene til Bordeaux. Forfatteren, etter å ha endret retning hos forlaget som fulgte hennes oppgang, Fayard, ble med i Flammarion-utgavene i oktober.

Du kan ikke se dette innholdet fordi du har nektet informasjonskapslene knyttet til innhold fra tredjeparter. Hvis du vil se dette innholdet, kan du endre valgene dine.

I den følgende klassifiseringen av «franskenes favorittbøker», en konsultasjon utført av Centre national du livre, ble mangaserien hyllet. One Piece ble nummer to, drageball niende og Berserk tiende. Det er sagaen Harry Potter fra briten JK Rowling som ble nummer tre, foran klassikerne.

Den lille prinsen av Antoine de Saint-Exupéry er fjerde, Elendig av Victor Hugo femte, Ringenes herre av JRR Tolkien sjette, og greven av Monte Cristo av Alexandre Dumas syvende.

Nølende publikum

«Titlene spenner fra de mest klassiske til de mest overraskende, med bemerkelsesverdige fravær», forklarte Michel Field, direktør for kultur og liveopptreden på France Télévisions og programleder, ved mikrofonen til France Inter denne torsdagen. Det viktigste, sa han, var å en salme til boken, til bokyrkene, til de som bringer denne aktivitetssektoren til live», som han informerte 20 minutter.

Til tross for dette svært edle målet, fanget showet bare 799 000 seere, en seerandel på 4,8 %. Det er langt bak kveldens nummer én, TV-filmen til France 3 Den svarte bueskytterensett av 3,09 millioner mennesker, ifølge Médiamétrie.

I et lignende format i Storbritannia på BBC i 2003, Ringenes herre hadde tatt det bort. I USA på PBS i 2018 hadde leserne valgt Tok ingen mockingbird av Harper Lee.

Les på HuffPost

Les også

Den suksessrike franske poeten Christian Bobin er død

Goncourt-prisen for videregående elever 2022 tildelt Sabyl Ghoussoub for «Beirut-sur-Seine»

VIDEO – Lydbok: Hvordan finne riktig tjeneste?

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *