Virtual reality-selskapet SenseGlove vinner KVK Innovation Topp 100 med robothånd

SenseGlove fra Delft vant førsteplassen i den 17. KVK Innovation Top 100. Selskapet har utviklet en hanske, en «robothånd». Dette gjør det mulig å ta på, føle og manipulere et virtuelt objekt som om det var et ekte objekt.

SenseGlove måler hver bevegelse av hvert ledd i hånden nøyaktig. Dette gjør det mulig å simulere en veldig detaljert virtuell hånd. Takket være denne innovasjonen kan SenseGlove kalle seg den mest innovative SMB i Nederland i ett år. Hvert år publiserer Handelskammeret en rangering av 100 konkrete innovasjoner fra små og mellomstore bedrifter.

robothånd

Hansken lar deg føle formen, tettheten og teksturen til virtuelle objekter. SenseGlove måler hver bevegelse av hvert ledd i hånden nøyaktig. Dette tillater en svært detaljert simulering. I det øyeblikket brukeren griper et virtuelt objekt, vil hansken bremse fingrene, noe som gir inntrykk av at det virtuelle objektet blir grepet.

digital virkelighet

Ved å legge touch til digital virkelighet, muliggjør SenseGlove naturlige interaksjoner i romlig databehandling. Resultatet er en ny digital virkelighet. Dette er tilgjengelig for enhver profesjonell. Dette gjør det til en flott VR-treningsløsning for ulike bransjer. Tenk for eksempel på opplæring av monteringspersonell, vedlikeholdsansatte eller vindturbinprodusenter.

Realistiske interaksjoner

Realistiske interaksjoner i virtuell virkelighetstrening er mulig. Takket være dette lar SenseGlove bedrifter bedre lære opp sine ansatte og sikre deres sikkerhet på jobben. Vurder trening for å håndtere farlige materialer, utføre komplekse oppgaver med flere verktøy og objekter, eller lær hvordan du designer og tester fysiske prototyper. SenseGlove betjener nå over 150 kunder, inkludert Volkswagen, European Space Agency og det nederlandske militæret.

Rundskriv er en ressurs

Seenons fra Amsterdam ligger på andreplass i innovasjonstopp 100. Seenons hjelper bedrifter med å gjøre avfallet sirkulært i fem trinn. Bedrifter kan registrere en avfallsstrøm i Seenons-appen og velge et tidspunkt for å få det hentet. Seenons finner den best egnede transportøren og den mest effektive ruten for å samle avfallet. Transportøren tar dette med til en lokal avfallsbehandler. Han bruker det som råstoff til nye materialer eller produkter. Pieter Pot er nummer tre på topp 100. Det er det første pakkefrie nettsupermarkedet noensinne som leverer dagligvarer i runde krukker over hele landet.

fylker

Nord-Holland er best representert med 26 selskaper, etterfulgt av Nord-Brabant med 21 selskaper og Utrecht og Sør-Holland, begge med 14 selskaper. Etter helsesektoren (14 innovasjoner) kommer en stor del av innovasjonene fra IKT-sektoren (13) og kreativ industri (også 13). Mer enn halvparten av selskapene på listen sysselsetter maksimalt 10 personer. Det er 25 startups. Alle innovasjoner vurderes på originalitet, innvirkning på samfunnet og tilgjengelighet. Det er ingen pengepremie knyttet til Chamber of Commerce’s Innovation Topp 100.

Foto: Peggy og Marco Lachmann-Anke av Pixabay

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *